Botez în apă în Biserica „Betel” Valencia

B-Betel-Dec15

Ziua de duminică 13 Decembrie a fost o zi de sărbătoare pentru Biserica Penticostală „Betel” din Valencia, sărbătoare ce a avut ca esenţă botezul în apă a 12 persoane, ce şi-au mărturisit credinţa în Domnul Isus, luându-şi angajamentul că vor să-L urmeze toată viaţa lor.

Din cei doisprezece candidaţi, cinci provin din mediul ortodox, iar ceilalţi şapte din cel penticostal. „Din cei cinci ce vin din lume”, ne spune Daniel Floruţă – păstorul acestei biserici, „vreau să remarc familia unui băiat ce s-a botezat azi, ce încetul cu încetul se întregeşte în Casa Domnului. Mama şi sora lui s-au întors la Domnul cu mai mult timp în urmă, iar acum toţi trei trebuie să se roage pentru tata care a mai rămas”.

La acest eveniment a fost invitat pastorul Iosif Anca (Biserica „Betel” Arad), care a predicat Cuvântul Domnului, sărbătoarea fiind întregită de cântările corului şi orchestrei bisericii, precum şi a altor grupuri de cântăreţi.

La încheierea slujbei, fraţii Viorel Pavăl (pastor asistent) şi Daniel Marţincu (presbiter), au efectuat botezul, la încheierea acestuia fiecare candidat primind un certificat de botez, o Biblie şi o floare.

Acesta este cel de al doilea botez al bisericii de anul acesta, după cel din luna februarie, când alte opt suflete au făcut legământ cu Domnul.

Vizita fratelui pastor Iosif Anca a avut un impact mai larg asupra bisericii, el prezentând o serie de studii pe grupe specifice: cu femeile căsătorite (joi) cu bărbaţii căsătoriţi (vineri) şi cu cei necăsătoriţi (sâmbătă), cu aceştia din urmă atât separaţi pe sexe, cât şi împreună. Vizita pastorului Anca s-a încheiat cu un serviciu divin de evanghelizare, desfăşurat duminică în cadrul programului de după masă.

Comentarii

Lasă un răspuns