Botez în apă în Biserica Baptistă „Betania” Castellon

12124600_1657955287789571_1192343375_o

Biserica Baptistă „Betania” din Castellon de la Plana are deosebita bucurie de-a vă anunţa că în duminica din 11.10.2015 a avut parte de o sărbătoare deosebit de frumoasă cu ocazia unui botez nou testamental în care trei suflete şi-au mărturisit credinţa în Domnul Isus, fiind botezate. Actul botezului a fost oficiat de pastorul bisericii Luca Daniel, care a avut si mesajul biblic, din partea lui Dumnezeu.
Fiind mulţi prieteni în biserică, veniţi să asculte Cuvântul lui Dumnezeu, tema mesajului a fost „Candidaţii primului botez creştin”, în care s-a prezentat cum au arătat candidaţii primului botez din Ziua Rusaliilor şi cine poate fi un candidat de botez şi-n zilele de astăzi. Textul a fost din Cartea Faptele Apostolilor 2:22-47.
Sunt patru lucruri foarte importante pentru oricine vrea să se boteze şi trebuie să ţină cont de ele.
Cine vrea să se boteze, în primul rând trebuie să se lase confruntat de Scriptură şi să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu cu privire la viaţa şi lucrarea Domnului Isus, prin care avem viaţă veşnică.
În al doilea rând, înţelegând Scriptura, oamenii care vor să se boteze, trebuie să-şi înţeleagă şi să-şi recunoască păcătoşenia. Trebuie să înţelegem că toţi suntem păcătoşi şi că fără de lucrarea de la cruce a Domnului Isus, noi nu putem fi mântuiţi.
În al treilea rând, odată ce înţelegem ce spune Biblia şi ne recunoaştem starea de păcătoşenie, trebuie să luăm decizia să ne schimbăm viaţa. Trebuie să punem întrebarea: „Fraţilor, ce să facem?” Şi Biblia are două răspunsuri: pocăinţa şi botezul.
Iar în al patrulea rând, cei ce vor să se boteze, trebuie să fie gata să trăiască o altfel de viaţă. O viaţă schimbată de Dumnezeu, care implică iubirea Scripturii, dorinţa de părtăşie, o viaţă de rugăciune, un sprijin reciproc în trupul lui Hristos şi o bună mărturie în lume.
Dumnezeu a cercetat prin Cuvânt şi cântare pe cei nemântuiţi şi ne rugăm ca acest cuvânt care a fost semănat în inimile lor, să aducă rod pentru slava lui Dumnezeu.
Grupul de lauda şi închinare al bisericii a condus întreaga biserică într-o părtăşie plăcută prin cântare şi rugăciune.
Este cel de-al doilea botez într-un an şi jumătate de când s-a înfiinţat această biserică. La ora actuala biserica numără 53 de membrii, plus copii şi aparţinători. Ne rugăm ca Dumnezeu să-şi înmulţească poporul tot mai mult şi să fie o bună mărturie pentru cei din jur.
Pentru cei ce sunteţi de prin zonă sau mai de departe şi vreti să ne vizitaţi, ne puteţi găsi la adresa: Calle Ceramista Godofredo Buenosaires, Nr. 9, Castellon de la Plana – Spania. Serviciile bisericii sunt: duminica dimineaţa începând cu ora 10 şi miercurea seara de la ora 20:30. De asemenea ne puteţi găsi şi pe pagina de facebook a bisericii https://www.facebook.com/Biserica-Baptist%C4%83-Betania-Castell%C3%B3n-1538077349764606/timeline/

Pentru Spania Evanghelică: Pastor Daniel Luca – Castellon

12167126_1657955281122905_1703773005_n

Comentarii

Lasă un răspuns