Bisericile de pe coasta de est trimit din nou ajutoare în România și Ucraina

 

Bisericile române de pe coasta de est a Spaniei, la fel ca și în anii trecuți, se mobilizează din nou pentru a trimite ajutoare materiale și financiare, în România și Ucraina.

Ajutoarele ce au fost trimise în România au avut ca punct de destinație localitatea Dumbrava, județul Bihor, unde Asociația „Pescari de Oameni”, a lui Viorel Pașca, are în îngrijire peste 240 de persoane fără adăpost, majoritatea bolnave și care necesită îngrijire pe termen lung, persoane cărora instituțiile sanitare din România nu le puteau oferi o astfel de îngrijire.

Pe lângă această destinație, anul acesta s-a avut in vedere și o altă instituție din Satu Mare, ce se ocupă de oamenii străzii, precum și orfelinatul „Benito” din Bistrița.

La Dumbrava au fost trimise în general produse alimentare neperisabile, produse de curățenie, pampersuri pentru adulți, frigidere (noi sau uzate), paturi, saltele, mașini de spălat și haine.

La Satu Mare, au ajuns aprox. două tone de alimente, un frigider și o mașină de spălat, iar la orfelinatul „Benito” din Bistrița, au fost trimise în general haine.

În total, între cele trei destinații enumerate mai sus, au fost trimise 12 tone de alimente, ce au constat din zahăr, orez, paste făinoase, mandarine, pateuri, conserve de carne, ulei și 1,5 tone de produse pentru curățenie, produse în valoare de aproximativ 11 800 de euro.

Cel de al doilea camion, ce va pleca în zilele următoare, este umplut până la refuz cu haine second hand, încălțăminte, jucării, pături, frigidere și centrale termice,  și va ajunge în localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, de unde ajutoarele vor fi preluate de frații din zonă și apoi dirijate spre Ucraina, și vor fi distribuite mai multor familii din zona de război din estul țării, precum și într-o zonă din vestul Ucrainei, numită Valahia, ce este locuită de români, uitați de lume, și care se confruntă cu sărăcia pe de o parte și identitatea de neam, pe de altă parte.

Colectarea de ajutoare a început la Biserica „Eben Ezer” Castellon, unde a fost încărcat un camion aproape în întregime, și completat apoi de la Biserica „Maranata” Alcanar.

La cel de al treilea punct, cel din L`Arboc, au contribuit cu ajutoare, Biserica Penticostală „Maranata”, L`Arboc, Biserica Penticostală „Emanuel” Vilanova, Biserica Penticostală „Elim” Girona, Biserica Penticostală „Betel” Reus, Biserica Penticostală „Emanuel” Lleida, Biserica Penticostală „Alfa și Omega” Solsona, Biserica Penticostală „En Hacore” Sabadell, Biserica Penticostală „Noua Speranță” Zaragoza și Biserica Penticostală „Cetatea Credinței” Castelldefels.

Majoritatea acestor biserici au făcut şi colecte speciale pentru această lucrare, astfel încât pe lângă contravaloarea produselor descrise mai sus, mai este disponibilă suma de 9 700 de euro, ce va fi trimisă în Ucraina, pentru a veni în ajutorul mai multor familii ce se află în pragul iernii. În total, a fost disponibilă pentru această lucrare suma de 25 000 de euro.

Transportul spre România, a fost posibil prin concursul unor firme de transport ale unor frați români din Catalunia, cărora le-a fost plătite doar cheltuielile de transport, pe un singur sens (combustibil și taxe autostradă).

O astfel de acțiune s-a organizat și în cursul anului trecut în zona de coastă, fiind încărcate două camioane, unul complet și celălat jumătate, pentru Dumbrava și Ucraina, precum și în urmă cu doi ani, când a fost trimis un camion complet de ajutoare, cu produse similare, pentru Dumbrava – Bihor și cu haine și pături, ce au fost distribuite în județul Vaslui.

Prin intermediul acestor rânduri, ținem să mulțumim tuturor bisericilor și fraților implicați în această lucrare, în special celor din Castellon, L Arboc și Vilanova, precum și celor din Dumbrăveni –Suceava și Cernăuți – Ucraina. Nu am vrut să facem publice nici un nume de persoane implicate aici, deși ar fi câteva ce ar trebui menționate, dar sperăm că reușita unei astfel de acțiuni să le motiveze la altele, mai înalte și de o mai mare anvergură.

Comentarii

2 comentarii la „Bisericile de pe coasta de est trimit din nou ajutoare în România și Ucraina”

  1. Astea sunt doar povesti, penticostalii nu dau nici un fel de ajutor decat la ai lor, altfel nu iti dă indiferent de situatia in care esti si nici la penticostali nu dau la oricine , dau la neamuri si cunostiinte.

    1. Stimate domn, cred că ar trebui să te informezi mai bine înainte de a face astfel de comentarii. Bolnavii și bătrânii de la Dumbrava – Bihor sunt în proporție de 99% dintre nepenticostali, dar îngrijește de ei, fără nici un beneficiu și nici ajutoare de la stat, un penticostal (împreună cu familia lui). Ajutoarele ce au ajuns în Ucraina au fost distribuite la diverse familii, fără să se țănă cont de apartenența lor confesională. Știu ce vorbesc când spun aceste lucruri, deci cred că este clar!

Lasă un răspuns