Biserica locală cu impact global – chemare la misiune

evangelizando-mulsumanes

Responsabilitatea administrării harului Lui Dumnezeu (Efeseni 3:2) ca şi copii ai lui Dumnezeu, născuţi din nou şi căutând Împărăţia Lui, include în mod inevitabil şi evanghelizarea neamurilor, a etniilor din jurul nostru, cu alte cuvinte, să ducem Cuvântul Domnului până la marginile pământului.

Acum aceste margini sunt şi la noi acasă! DUMNEZEU a făcut posibil acest minunat lucru, iar Duhul Sfânt ne ajută să dăm la o parte barierele culturale şi ne îmbogăţeşte să transmitem Cuvântul Vieţii într-o limbă comună. E minunat cum Domnul nostru ştie să lucreze şi cum ne-a onorat să locuim într-o vreme ca aceasta în diferite ţări din Europa Occidentală … şi chiar aici în SPANIA.

Privim în jur spre neamuri. Buzele noastre pot şi ştiu să rostească cuvintele ce străbat pământul şi cerul : „ISUS HRISTOS este Domnul, este Mântuitorul Lumii”!  Iar mulţi în jurul nostru întreabă : „Cine este ISUS”?

Sunt peste 5.000.000 de biserici locale în lume în aceasta vreme. Potenţialul  Biserici lui Hristos este  de o aşa amploare că 731 de biserici se pot ocupa de atingerea unei etnii, din cele aproximativ 6 000 neatinse încâ de Evanghelie. Conştientizăm ce mare este secerişul? Recolta este pe câmp!

Biserica română din diaspora este şi ea chemată la această misiune atât de importantă!

Vă rugăm să citiţi aceste cuvinte, scrise de un slujitor împovărat din Orientul Mijlociu. Acest mesaj a ajuns oficial la un birou care se ocupă de misiunea externă.

Salutări în Hristos,

Ne aflăm într-o perioadă de timp foarte critică în ceea ce privește refugiații care se îngrămădesc să intre în țările voastre. Aveți o oportunitate de aur. Fie o acceptați, fie o pierdeți și pierdeți și Europa pentru totdeauna.

Familiile care ajung pe țărmurile țărilor voastre sunt zdrobite, rănite și nevoiașe. Un bun venit călduros le-ar putea schimba perspectivele și convingerile numaidecât. Ei fug de tirania islamului și se află într-o luptă reală în ceea ce privește credințele lor. Ei au crescut cu mentalitatea că fac parte din cea mai bună națiune și religie creată vreodată pe pământ și creierele lor sunt spălate să creadă că toți ceilalți sunt pierduți. Nu li s-a permis niciodată să gândească sau să se îndoiască de aceste lucruri. Li s-a spus că vin de la Dumnezeu.

Acum este momentul să acționați. Acum este momentul să vă treziți și să faceți o nouă cruciadă, purtând însă armele potrivite de această dată. Folosiți rugăciunea, credința, evanghelizarea, ajutorul social și multă dragoste! Musulmanii sunt victimele islamului, ei au nevoie de cineva care să le deschidă ochii și să-i elibereze. Nu mai trebuie să trimiteți misionari, musulmanii sunt la ușile voastre. Legați relații cu ei, cu câte o familie pe rând, nu în grupuri mari.

Permiteți-le să vadă adevărata față a creștinismului. Creștinismul închinării lui Dumnezeu în duh, nu creștinismul idolilor. Creștinismul familiilor dedicate lui Dumnezeu, nu creștinismul valorilor imorale. Creștinismul puterii demonstrate a Duhului Sfânt, nu creștinismul bisericilor căldicele. Creștinismul vechii Europe trezite, nu al Europei atee. Domnul nostru stă încă pe tron!

Nu subestimați vreodată procentajul mic de oameni care vin acum în țările voastre. Foarte curând ei vor deveni majoritatea. Ei nu trebuie să propovăduiască islamul. Ei nu trebuie să se lupte. Majoritatea familiilor voastre au câte un copil și un câine. Familiile lor au șase sau șapte copii. Este o strategie. Fiți precauți, inamicul este înșelător. Unul dintre faimoșii noștri poeți arabi a scris: „dacă vezi dinții leului, să nu crezi vreodată că leul zâmbește”.

Musulmanii nu sunt dușmanii noștri. Ei sunt preaiubiții noștri frați, cu multe obiceiuri orientale minunate. Ei sunt generoși în ospitalitatea lor, plini de milă față de săraci și legați emoțional de familiile și comunitățile lor. Grăbiți-vă și aveți grijă de ei înainte ca ei să îmbrățișeze islamul.

Istoria va mărturisi într-o zi că Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, v-a trimis la cel flămând pentru a-i da de mâncare, la cel însetat pentru a-i da de băut, la cel străin pentru a-l primi și la cel gol pentru a-l îmbrăca. Cum veți răspunde? Unii vor profita de voi, cu siguranță, însă alții se vor îndrăgosti de Dumnezeul vostru.

Spargeți barierele lingvistice și folosiți-i pe creștinii dedicați din țările voastre care vorbesc limba arabă. Spargeți barierele culturale și încercați să înțelegeți mintea unui musulman. Spargeți barierele distanțelor lungi și cereți ajutorul unor echipe de evanghelizare pe termen scurt din lumea arabă. Aveți o oportunitate minunată. Vă implor să vă deschideți ochii până nu devine prea târziu.”

Imens este HARUL ce ne este pus la dispoziţie! Dumnezeu ne-a adus la viaţă pentru o vreme ca aceasta. Isus este proslăvit la Tatăl, Duhul Sfânt este în noi şi mandatul Său ne spune să mergem la neamuri, la cei ce sunt prinşi de război şi care nu ştiu că Domnul Isus este Calea, Adevărul şi Viaţa.

„În limba japoneză simbolul pentru cuvântul criză este o combinație între doua simboluri: unul pentru cuvântul pericol și celălalt pentru cuvântul oportunitate. Cu alte cuvinte, atunci când vine o criză nu trebuie doar să ne alarmăm gândindu-ne la pericolele care ar putea apărea. Odată cu criza vin nebănuite oportunități pe care cei informați, cei îndrăzneți sau cei credincioși le fructifică.

„În ultimele luni Europa Occidentală este zguduită de ceea ce noi numim criza imigranților. Mulți dintre locuitorii continentului nostru sunt surprinși și speriați de acest val migrator. Confortul și securitatea noastră sunt clătinate. Chiar unii creștini sunt îngroziți gândindu-se la pericolul care poate veni în urma relocării unui număr așa de mare de musulmani. Dacă suntem însă oameni ai credinței vom înțelege că în această criză nu sunt doar primejdii ci și oportunități. Oportunități unice de a împărtăși Vestea Bună cu oameni care nu au auzit-o niciodată: de a aduce lumină în inimile a sute de mii de oameni care trăiesc în întuneric și nu au auzit niciodată despre oferta salvatoare a lui Dumnezeu în Isus Hristos.” (Ghiţă Riţişan – Preşedinte APME România)

Cere-Mi şi-Ţi voi da neamurile drept moştenire şi marginile pământului în stăpânire”! (Psalmul 2:8)

Pentru Spania Evanghelică: Ştefan B. – misionar român printre musulmanii din Catalunia

Comentarii

Lasă un răspuns