Alegeri la Comunitatea Teritorială Penticostală Spania

IMG-20150120-WA0000
Noul Comitet al Comunităţii împreună cu fraţii din Comitetul Executiv

Sâmbătă 17 Ianuarie s-au desfăşurat alegerile pentru un nou mandat de patru ani, al Comitetului de conducere al Comunităţii Teritoriale Penticostale din Spania. Această comunitate este parte integrantă din Cultul Penticostal, Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România şi este formată din 70 de biserici penticostale române, răspândite pe tot cuprinsul Spaniei. Pentru o mai bună organizare, Comunitatea teritorială din Spania este divizată în trei comunităţi zonale: Comunitatea Mediterana – care grupează bisericile de pe coasta de est a Spaniei şi din Insulele Baleare; Comunitatea Madrid – Nord – care grupează bisericile din zona Madrid şi Nordul Spaniei şi Comunitatea Andalucia  – care grupează bisericile din respectiva zonă geografică.

IMG-20150117-WA0000
Biroul de zi

Gazda alegerilor de anul acesta a fost Biserica Penticostală „Gosen” din Madrid, păstorită de fratele Gavrilă Moldovan, iar din partea Comitetului Executiv au participat fraţii Moise Ardelean – noul preşedinte al CP-BDAR, împreună cu Ioan Gurău.

Evenimentul a fost deschis printr-un cuvânt de salut adresat audienţei de pastorul bisericii gazdă, urmat de preşedintele în exerciţiu al Comunităţii Teritoriale, fratele pastor Sandu Bor.

Fraţii Moise Ardelean şi Ioan Gurău, după saluturile de rigoare, au prezentat celor prezenţi importanţa unui astfel de eveniment, precum şi câteva proceduri tehnice, extrase din regulamentul electoral al Cultului Penticostal. După aceste prezentări, s-a trecut la votarea noului Comitet al Comunităţii format din 7 membrii, ţinându-se cont de ponderea fiecărei comunităţi zonale, apoi a Biroului Permanent, format din preşedinte, vicepreşedinte şi secretar.

În urma alegerilor, noul Comitet de conducere al Comunităţii Teritoriale Penticostale din Spania, se prezintă astfel:

Preşedinte – Fedor Timşac, pastor în Biserica „Elim” Beasain – Guipuzcoa

Vicepreşedinte – Mihai Morar, pastor în Biserica „Eben Ezer” Castellon de la Plana – Castellon

Secretar – Radu Galea, pastor în Biserica „Elim” Roquetas de Mar – Almeria

Membrii:

  • Daniel Floruţă, pastor în Biserica „Betel” Valencia
  • Ioan Trifan, pastor asistent în Biserica „Muntele Sionului” Arganda del Rey – Madrid
  • Adrian Szep, pastor în Biserica „Betania” Getafe – Madrid
  • Gavrilă Moldovan, pastor în Biserica „Gosen” Madrid.

DSC_0293DSC_0292

DSC_0290

La terminarea alegerilor, pastorul Moise Ardelean a mulţumit celor prezenţi pentru participare şi interesul dovedit pentru această lucrare, exprimându-şi în acelaşi timp satisfacţia pentru modul în care Dumnezeu a coordonat alegerile, astfel încât Biroul Permanent este reprezentat de fiecare comunitate zonală în parte.

Părtăşia celor prezenţi a continuat printr-o masă de dragoste pe care biserica gazdă a oferit-o tuturor participanţilor (aprox. 150 de persoane).

Comentarii

4 comentarii la „Alegeri la Comunitatea Teritorială Penticostală Spania”

  1. Desi nu sunt menbru in nici una din bisricile pticostale si nu apartin nici unui cult religios din spaña sau rominia asi dori ca Dumnezeu sa ii Binecuvinteze pe acesti uameni cu multa dragoste pentru Dumnezeu si uameni si cred ca nu se vor supara pentru un mesaj pe care litrasmit pe aceasta cale Sa fie mult mai atenti cu oile schioape sau bolnave spiritual si sa le mai faca cate o vizita din cind incid sa mai stea si in spatele turmei nunumai in fata din spate se vede mult mai bine total va multumesc si vaslut cu capitolul 34ezechel

  2. Pingback: Alegeri la Comunitatea Teritorială Penticostală Spania | Romania Evanghelica

  3. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (21.01.2015) | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns