A 6-a Conferinţă Anuală a Învăţătorilor de Şcoală Duminicală din Comunitatea Penticostală „MEDITERANA”

DSC_4373

În data de 23 Noiembrie 2013 a avut loc în Biserica Penticostală „EBEN EZER” Castellon, cea de a 6-a Conferinţă Anuală a Învăţătorilor de Şcoală Duminicală din Comunitatea „MEDITERANA”, ce grupează biserici de pe coasta de est a Spaniei.  

Această activitate a început în anul 2008 şi a continuat în fiecare an, aproximativ cam în aceeaşi perioadă a anului, ajungându-se anul acesta la cea de a 6-a întâlnire de acest fel.

Fratele Sami Muică (presbiter Biserica Cezarea Reşiţa), responsabil cu lucrarea cu copiii din cadrul Departamentului Familii, Tineret, Copii, al Cultului Penticostal din România, este cel care a demarat această lucrare şi a răspuns invitaţiei fraţilor din respectiva comunitate cu consecvenţă, în fiecare an.

Anul acesta au participat aproximativ 55 de învăţători din 7 biserici. Tematica abordată a fost defalcată pe două segmente: primul fiind cel al învăţătorilor mai noi şi care nu au participat la toate întâlnirile din anii precedenţi, şi al doilea fiind segmentul învăţătorilor cu mai multă experienţă acumulată de-a lungul anilor, în această lucrare.

Materialul şi tematica de instruire a învăţătorilor de copii din cadrul Cultului Penticostal din România, întocmit şi dezvoltat de fratele Sami Muică împreună cu echipa cu care lucrează, este structurat pe patru nivele de bază şi încă două nivele speciale, perioada de implementare a acestor cursuri fiind de aproximativ 10 ani:

  • Primul nivel – Ce este Şcoala Duminicală şi tehnici de predare
  • Al doilea nivel – Lecţia biblică şi învăţătorul ca lucrător în Biserică
  • Al treilea nivel – Problemele pe care le întâlneşte învăţătorul în lucrare
  • Al patrulea nivel – Psihologia copilului pe vârste şi alte lucrări cu copiii.

În cadrul conferinţei de anul acesta s-a lucrat cu cei începători pe primul nivel de instruire şi cu cei avansaţi pe nivelul doi de instruire, urmând ca în anul 2014 să se încheie acest nivel (cu examinări şi diplome) şi să se treacă la nivelul trei.

Ca o noutate, anul acesta în partea a doua a zilei s-a organizat şi o întâlnire cu părinţii din Biserica Eben Ezer, tematica bazându-se pe textul din Proverbe 22:6 „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea” şi având titlul „Ce trebuie să facă părinţii pentru fixarea limitelor la copiii lor”.

În zilele următoare, fr. Sami Muică se va întâlni cu învăţătorii de copii din Biserica BETEL Toledo (presbiter Vasile Tecar) unde se lucrează intensiv pe nivelul doi de instruire şi sfârşitul de săptămână este programată la Biserica „EMANUEL” Quintanar de la Orden (Toledo), o altă conferinţă de acest gen cu învăţătorii din cadrul Uniunii Bisericilor Penticostale Române din Spania (organizaţie independentă). În primăvară sunt programate conferinţe cu învăţătorii din Comunităţile Andalucia şi Madrid-Nord şi cu bisericile din zona Barcelona.

Pentru Spania Evanghelică – Beni Drădici – Biserica Eben Ezer Castellon

Comentarii

Lasă un răspuns