30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană 2014

copertaDragi creștini din Spania,

Vă invităm să vă alăturați, împreună cu noi, la milioanele de creștini din întreaga lume, și pentru o lună de zile să facem un tur de rugăciune pentru cei care nu îl cunosc cu adevărat pe Dumnezeul nostru.

30 de Zile de Rugăciune pentru Poporul Musulman” este o mișcare creștină internațională de mijlocire pentru musulmanii din toată lumea. Scopul acestei acțiuni este să ne amintească de cea mai puternică și accesibilă cale de a evangheliza: rugăciunea. Nu toți avem chemare și putem să mergem în misiune în țările musulmane, dar toți putem să ne rugăm, iar Dumnezeu ascultă rugăciunile făcute cu credință și conform voii Sale. Știm că este voia Lui să ne rugăm pentru mântuirea popoarelor.

De ce trebuie să ne rugăm pentru musulmani?
Pentru că islamul este a doua religie în lume în ceea ce privește numărul de adepți, după creștinism, și continuă să atragă tot mai mulți oameni. În România, islamul este urmat de 0.3% din populația țării, iar în prezent, în țara noastră există peste 80 de moschei. În Spania, numărul musulmanilor e estimat la 600,000 de persoane. 

Noi știm și credem că Biblia și Dumnezeul Bibliei reprezintă Adevărul. Cineva spunea că nu e necesar să fii creștin ca să realizezi că Biblia este adevărată, ci doar să știi puțină istorie și vei vedea că tot ceea ce s-a scris în Biblie, s-a împlinit. De aceea, să mijlocim pentru mântuirea acestui popor, ca fiecare să ajungă să Îl cunoască pe Domnul Isus Hristos, Singurul care poate da mântuire.

Totodată, această acțiune are ca scop rugăciunea pentru cei care s-au convertit de la islam la creștinism. Acești oameni se confruntă zi de zi cu persecuții din cele mai greu de închipuit. O privire mai atentă asupra știrilor legate de persecuțiile îndurate de creștinii din zonele musulmane ne fac să înțelegem nevoia de rugăciune pe care o au acești frați ai noștri și, totodată, ne fac să ne analizăm modul în care ne ducem noi traiul zilnic în țara noastră și lucrurile greșite pe care punem noi preț. Ne fac să vedem că, în timp ce noi, profitând de libertatea din țară, ne luptăm pentru lucrurile pământești, în alte părți din lume, creștinii suferă bătăi, foamete, închisoare și chiar își pierd viața – toate de dragul lui Dumnezeu și al lucrurilor de sus.

Câteva idei despre cum vă puteți ruga:

  • Solicitați ghidul de rugăciune la adresa 30zile@stiricrestine.ro pentru a afla motivele de rugăciune pentru fiecare zi, începând cu 28 iunie 2014
  • Luați-vă 10 min/zi pentru a citi și a vă ruga pentru motivele din ziua respectivă sau organizați un grup de rugăciune cu care să vă întâlniți sau să comunicați în această perioadă.
  • Solicitați conducerii bisericii dvs. să includă și motivele de rugăciune pentru lumea musulmană la fiecare întâlnire a bisericii în perioada 28 iunie – 27 iulie 2014

Dacă aveți alte idei sunteți liberi să le aplicați!

Echipa Știri Creștine
www.stiricrestine.ro

Comentarii

Lasă un răspuns