Tabăra adolescenţilor din „Eben Ezer” Castellon – Rugat (Valencia)

Pentru al doilea an consecutiv, adolescenţii bisericii Eben Ezer Castellon au ales ca loc de recreere şi de părtăşie, un frumos spaţiu în mijlocul naturii din localitatea valenciană Rugat, localitate ce se află pe ruta ce face legătura dintre Gandia şi Ontinyent. Aproximativ 40 de adolescenţi ai bisericii, împreună cu Florina Ispas şi Cristi Dinică, responsabilii cu adolescenţii în Biserica Eben Ezer, şi-au dat întâlnire timp de 6 zile, în acest frumos loc, răsuflând uşuraţi că au trecut examenele, s-a terminat stresul şcolii, că nu mai aud pisălogeala mamei şi vor putea să facă ce vor vrea ei (aşa credeau probabil). Nu au lipsit nici bucătăresele, Mary Silaşi şi Neli Moigrădan, care le-au făcut şederea „cu gust”.

20140627_211725

„Scopul taberei cu adolescenţii”, ne spune Cristi Dinică, „aparte de recreere şi o mai buna cunoaştere între ei, a fost şi ca noi să îi cunoaştem şi în alte situaţii decât la părtăşia din cadrul bisericii sau a ieşirilor organizate, pentru a vedea in ce domenii sau in ce puncte din caracterul lor ar trebui să mijlocim mai mult înaintea lui Dumnezeu. Am avut în vedere atât creşterea spirituală cât şi cea personală a adolescenţilor. Pentru creşterea spirituală am ajuns de comun acord ca să alegem în mod aleatoriu în fiecare zi câteva persoane care să dea câte un îndemn din Cuvântul lui Dumnezeu (toţi trebuiau să fie pregătiţi; nu ştiau pe cine vom alege) iar noi interveneam dacă era nevoie sau mai completam acolo unde Duhul lui Dumnezeu ne călăuzea să o facem. Pentru creşterea personală, aparte de programul zilnic, unde am pus accent pe organizarea timpului, i-am împărţit pe toţi în echipe zilnice, care aveau să ajute bucătăresele la punerea şi strângerea mesei. Am ales şi o echipă formata din cei mai distractivi, care aveau să se pună de comun acord în organizarea jocurilor din fiecare zi. Au învăţat ce înseamnă să organizezi, să fii răbdător, să laşi de la tine, să lucrezi în echipă având în vedere şi opiniile celorlalţi şi să te uiţi mai întâi la foloasele altuia”.

În urma întrebării: „Ce s-a schimbat în viaţa ta în urma acestei tabere, atât pe plan spiritual cât şi pe plan personal”, am primit în scris câteva răspunsuri din care am ales răspunsul unei fete pentru mântuirea căreia ne rugăm, care spunea: „În această tabără am învăţat cum să mă rog, iar pe plan personal am învăţat să îmi organizez orarul zilnic”. 

Comentarii

Lasă un răspuns