Să oprim execuţia lui Meriam din Sudan – semnează şi tu

Se numeşte Meriam Yahya Ibrahim, este din Sudan, are 27 de ani, este creştină, este însărcinată de 8 luni şi recent a fost condamnată la moarte pentru că este creştină. Amnesty International a pornit o campanie de strângere de semnături prin care să presioneze guvernul sudanez să anuleze această condamnare injustă, absurdă şi vădit anti-creştină.

Un tribunal din Khartoum – Sudan, a condamnat-o pe Meriam, duminică 11 Mai 2014, pentru „apostazie” şi i-a dat trei zile pentru ca ea să renunţe la credinţă. De asemenea a condamnat-o pentru „adulter” bazându-se pe faptul că „sharia” (legea islamică), nu recunoaşte validitatea căsătoriei acesteia cu un creştin din Sudanul de Sud.

Femeia, conform Amnesty International, a fost crescută ca şi o creştină ortodoxă, aceasta fiind religia mamei sale şi pentru că tatăl ei, musulman, le-a părăsit pe când Meriam era foarte mică. Meriam a fost arestată şi acuzată de adulter în august 2013, după ce un membru al familiei a denunţat-o în faţa autorităţilor de delictul comis, fiind căsătorită cu un cetăţean creştin din Sudanul de Sud. Tribunalul a adăugat şi delictul de apostazie în februarie 2014 când ea a spus că este creştină şi nu musulmană.

La sesiunea de ieri, au participat un mare număr de diplomatici occidentali şi reprezentanţi ai grupurilor ale drepturilor omului, care au avertizat de riscul care presupune un astfel de proces pentru toleranţa religioasă şi drepturile omului în Sudan.

Cotidianul spaniol El Mundo, precizează că Meriam este o femeie educată, fiind medic de profesie şi că avocatul acesteia Ahmed Abdala a confirmat condamnarea primită în urma expirări termenului de trei zile în care femeia putea să rectifice. Avocatul confirmă că femeia va primi 100 de lovituri de bici ca şi pedeapsă şi apoi va fi spânzurată.

Sentinţa a fost pronunţată duminica trecută, prin care sudaneza era condamnată la pedeapsa capitală pentru apostazie şi adulter şi apoi a fost confirmată ieri, de către Curtea Penală din Khartoum, prezidată de judecătorul Abas al Jalifa. Magistratul a suspendat executarea sentinţei pentru o perioadă de doi ani, pentru a da timp femeii să nască şi să-şi alăpteze copilul.

Vrei să participi şi tu? AICI POŢI SĂ SEMNEZI !!!

amnesty int

 

Comentarii

Lasă un răspuns