Românii din Spania au ieşit în stradă – „Norvegia returnează copiii familiei Bodnariu”

protest1

protest 9

 

Aproximativ 400 de români au ieşit azi în stradă pentru a se manifesta în faţa Ambasadei Norvegiei din Madrid. Scopul acestui protest a fost ca ambasada să se sensibilizeze şi să ia poziţie faţă de familia Bodnariu a căror cinci copii au fost luaţi din sânul familiei în 16 Noiembrie şi daţi în custodia altor trei familii, pe motiv că părinţii sunt creştini radicali şi îşi îndoctrinează copiii.

 

protest 5

Protestul a fost bine organizat şi a contat cu prezenţa unui număr important de români, în special din zona Madrid, dar şi din alte zone ale Spaniei.

Ca instituţii, au fost prezente unele partide politice, asociaţii ale românilor din Spania, biserici penticostale, biserici baptiste şi biserici adventiste.

Dintre partidele politice prezente, s-a evidenţiat Partidul Social Democrat prin preşedintele acestuia din Spania, domnul George Marinescu, care a mediat obţinerea autorizaţiei pentru această manifestaţie, din partea Primăriei Madrid.

Din partea altor instituţii civice, a avut un cuvânt pentru cei prezenţi şi bineînţeles în favoarea familiei Bodnariu, domnul Daniel Tecu, care este preşedinte al FADERE (Federaţia asociatiilor de români din Europa)

protest 12

Bisericile penticostale au fost bine reprezentate prin bisericile din zona Madrid (10 biserici), dar au fost prezenţi reprezentanţi şi din alte zone cum sunt Tomelloso (Ciudad Real), Roquetas de Mar (Almeria), Castellon de la Plana, etc. Bisericile Baptiste au fost prezente prin Biserica Betel Coslada şi prin Biserica Biruinţa Arganda del Rey, iar bisericile adventiste au fost prezente şi ele, şi încă într-un număr destul de important.

 

protest 3

Un moment emoţionant a fost atunci când întreaga asistenţă a recitat în cor rugăciunea Tatăl Nostru, iar apoi s-a cântat imnul „Isus viaţa noastră, noi pe tine te mărim”.

La încheiere, organizatorii acestui protest Claudiu Covaciu, Darius Neag şi pastorul Gavrilă Zăgrean, au dat un interviu ce va fi difuzat pe canalele Antena 1 şi Antena 3 din România. Materialul filmat de la această demonstraţie de protest este prevăzut să fie prezentat în zilele următoare pe Antena 3 (din România).

Familii întregi, părinţi şi copii, unii dintre ei în cărucioare de bebeluşi, şi-au rupt câteva ore din programul lor de odihnă pentru a-i susţine pe cei cinci copii pe care o autoritate dintr-o ţară aşa zis „democratică” şi care se autodenumeşte „protecţia copilului”, i-au luat din casa lor şi i-au dus în case străine, pentru că le vor „binele”.

Sperăm că în această ţară mai există cel puţin o minte lucidă, care să-şi dea seama că locul acestor cinci copii este în casa părinţilor lor care i-au adus pe lume (în timp ce alţii avortează), care muncesc pentru ei şi care îi educă într-un spirit creştin.

protest 8 protest 7 protest 6 protest 2 protest 4 protest 10

Comentarii

3 comentarii la „Românii din Spania au ieşit în stradă – „Norvegia returnează copiii familiei Bodnariu””

Lasă un răspuns