Ordinare la Biserica „EBEN EZER” Castellon

Ziua de duminică 18 Ianuarie, a fost o zi de sărbătoare pentru Biserica „Eben Ezer” din Castellon de la Plana, prin ordinarea unui nou pastor, în persoana fratelui Beni Drădici.

securedownload (2)

Biserica „Eben Ezer” funcţionează din anul 1999 şi a cunoscut o perioadă de creştere între anii 1999 – 2007, ajungându-se la începutul anului 2008 la aproximativ 1 000 de membrii majori. Recesiunea economică şi-a spus cuvântul, astfel că din acest an numărul membrilor a scăzut constant, numeroase familii fiind nevoite să se întoarcă în România sau să plece în alte ţări din Europa. La sfârşitul anului 2014, biserica avea în componenţă 630 de membrii majori şi 435 de membrii aparţinători (copiii bisericii). În cei 15 ani de când funcţionează, în Biserica „Eben Ezer” s-au efectuat 23 de botezuri în apă, în cadrul cărora 403 persoane au încheiat legământ cu Domnul, iar numărul copiilor aduşi la binecuvântare este de 460, în toţi aceşti ani.

Biserica este păstorită de fratele Mihai Morar încă din anul 2002, iar fratele Beni Drădici, care slujeşte ca presbiter în această biserică din anul 2003, va sluji în continuare ca pastor asistent.

La acest serviciu divin de ordinare a răspuns invitaţiei fratele Moise Ardelean – noul preşedinte al Cultului Penticostal din România (pastor în Biserica Gloria Arad), precum şi fratele Simion Bumbar, preşedintele Comunităţii Regionale de Maramureş şi Sătmar şi membru în Comitetul Executiv (pastor în Biserica Betel Sighetu Marmaţiei).

Predica fratelui Simion Bumbar a fost inspirată din 1 Timotei 4:6 şi a fost intitulată „Ca să fi un bun slujitor”, iar predica fratelui Moise Ardelean a plecat de la textul din 1 Corinteni 3:5 – 10, titlul acesteia fiind „Ce este păstorul”. Au mai avut cuvinte de salut fraţii pastori Daniel Floruţă (Biserica Betel Valencia) şi Adrian Lascu (Biserica Eben Ezer Castellon). Cuvântul fratelui Mihai Morar, pentru viitorul pastor asistent, a fost inspirat din 1 Cronici 19:10 – 13

Ioab a văzut că avea de luptat şi înainte şi înapoi. A ales atunci din toţi voinicii de frunte ai lui Israel o ceată pe care a aşezat-o împotriva sirienilor; şi a pus sub porunca fratelui său Abişai cealaltă parte a poporului, ca să ţină piept fiilor lui Amon. El a zis: „Dacă sirienii vor fi mai tari decât mine, să-mi vii tu în ajutor; şi dacă fiii lui Amon vor fi mai tari decât tine, îţi voi veni eu în ajutor. Fii tare şi să ne îmbărbătăm pentru poporul nostru şi pentru cetăţile Dumnezeului nostru, şi Domnul să facă ce va crede!”.

photovisi-download

Corul bisericii, fanfara, grupul bărbătesc, grupul de fete, grupul de laudă, precum şi alte persoane individuale, au lăudat pe Domnul prin cântare, iar rugăciunea de consacrare a fost rostită de fraţii Mihai Morar şi Simion Bumbar.

Fratele Beni Drădici este originar din Nepos, judeţul Bistriţa-Năsăud, este căsătorit cu Mia şi împreună au trei copii. A fost ordinat ca diacon în anul 1997 în Cerneşti – Maramureş (localitatea soţiei), iar în anul 1999 a emigrat în Spania şi s-a stabilit în Arganda del Rey. În Biserica Emanuel din Arganda a fost ordinat presbiter în anul 2002, iar în anul 2003, împreună cu familia s-au stabilit în Castellon de la Plana.

Comentarii

5 comentarii la „Ordinare la Biserica „EBEN EZER” Castellon”

  1. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (23.01.2015) | Romania Evanghelica

  2. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (25.01.2015) | Romania Evanghelica

  3. Pingback: Evanghelici în Top 100 WP (27.01.2015) | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns