Ordinare în Biserica Penticostală „Betania” Alcañices

20150403_150215

Vineri 3 Aprilie 2015, pentru Biserica Penticostală „Betania” din Alcañices, a fost o zi marcată de o dublă sărbătoare. Pe de o parte, conform calendarului catolic (la care se conformează şi evanghelicii români din Spania), a fost sărbătorită Vinerea Patimilor, iar pe de altă parte, biserica s-a bucurat de ordinarea în slujba de presbiter a responsabilului acestei biserici, fratele Sorinel Cristinel Talpeş.

Acest frumos eveniment a contat cu prezenţa fraţilor păstori Fedor Timşac, (Biserica Elim Beasain), Preşedintele Comunităţii Teritoriale Penticostale de Spania, a pastorului Titus Coroban (Biserica Menorah Caransebeş), membru în Consiliul Bisericesc al Cultului Penticostal, alături de alţi fraţi slujitori din zonă.

Serviciul divina fost coordonat de fratele presbiter Ieronim Sofronie (Biserica Betel Aviles), care are atribuţiuni pastorale în biserica din Alcañices, iar predica de bază a fost rostită de fratele pastor Ioan Titus Coroban. Au avut cuvine de salut şi îmbărbătare, pentru fratele Talpeş, fraţii: Anton Andrese (presbiter Biserica Penticostală Aylon), Alexandru Cimpoieş (presbiter Biserica Eben Ezer Cuellar), Beniamin Giurgiu (pastor Biserica Betezda Azuqueca de Henares), şi Jorge Manuel Carneiro (pastor Biserica Paradela Braganca – Portugalia). Serviciul propriu zis de ordinare a fost coordonat de fratele pastor Fedor Timşac. La această adunare de sărbătoare au participat de asemenea, primarul şi viceprimarul din localitate.

Biserica Penticostală „Betania” din Alcañices a început în urmă cu şase ani când fratele Talpeş împreună cu familia lui au ajuns în această localitate. „Am plecat de la Biserica Elim din Arganda del Rey – Madrid, stabilindu-ne aici. Nu erau alţi credincioşi în zonă dar am început să ţinem slujbe în fiecare duminică, doar noi familia noastră. Am invitat fraţi din alte zone să ne ajute şi după un an au început să apară roadele”, ne spune fratele Talpeş.

Acum biserica din Alcañices este formată din aproximativ 20 de persoane (fără copii), ea fiind frecventată de fraţi care locuiesc atât în localitate cât şi de alţii care locuiesc la distanţe mai mari cum sunt Zamora, Salamanca, Orense şi chiar din Portugalia. Alţii l-au primit pe Domnul aici, s-au botezat şi au plecat în alte zone ale Spaniei. În luna Iunie este programat un alt botez în apă, alte două persoane urmând să mărturisească credinţa în Dumnezeu, în această biserică.

Au început într-o casă particulară, apoi primăria le-a pus la dispoziţie un local pe care l-au folosit până anul trecut, când cu ajutorul Domnului au reuşit să-şi inaugureze propriul local.

Pentru viitor, speră ca în toamna acestui an să poată deschide o altă biserică filie în oraşul Salamanca, unde există deja un grup de fraţi cu care colaborează şi care şi-au arătat deschiderea spre o astfel de iniţiativă.

Localitatea Alcañices se află situată în provincia de Zamora, fiind foarte aproape de frontiera cu Portugalia. Cred că toţi cititorii portalului Spania Evanghelică sunt în asentimentul nostru de a le dori fraţilor din această îndepărtată localitate, mult succes în lucrarea Domnului, aşa cum îi dorim şi proaspătului presbiter, în persoana fratelui Sorinel Cristinel Talpeş.

DSC_0425 20150403_150607

20150403_150805 20150403_151005

Comentarii

Lasă un răspuns