Ordinare în Biserica Penticostală Ayllon – Segovia

da3a3de5-ec8a-46a2-af4c-53a1d033b6a1 

Duminică 6 Noiembrie este o zi în care pentru Biserica Penticostală Ayllon s-a scris o nouă filă, aceasta fiind ziua în care fratele Anton Andresi, după mulți ani de slujire, atât în România cât și în Spania, a fost ordinat în slujba de pastor.

La acest eveniment au participat pastorii Fedor Timșac (Biserica „Elim” Beasain), Simion Bumbar (Biserica „Betel” Sighetu Marmației – RO), Grigore Strâmbu (Biserica Pent. N.1 Sângeorz Băi – RO) și Iacob Miron (Biserica „Betel” Alcala de Henares), alători de ei slujind și presbiterii Alexandru Cimpoieș (Biserica „Eben Ezer” Cuellar) și Petrică Ignat (Biserica „Betel” Alcala de Henares).

Predica de bază a fost rostită de pastorul Simion Bumbar, care s-a folosit de textul din Ioan 12:26, mesajul fiind intitulat: „Noi suntem chemați la slujire”. Ideile principale ale predicii au fost:

  • Fiecare trebuie să înțeleagă că slujește Domnului Isus
  • Fiecare trebuie să accepte în slujire să-l urmeze pe Domnul Isus
  • Fiecare slujitor trebuie să aștepte răsplătirea divină.

Pentru că fratele Andresi are de mai mult timp atribuții pastorale și în bisericile din Soria și Pamplona, aceste biserici au dorit să fie și ele prezente la această sărbătoare. Astfel, Biserica „Elim” din Soria a fost prezentă în formație completă, împreună cu diaconul Mihai Lupancu, iar fratele Lucian Toderaș, responsabilul Bisericii „Betel” din Pamplona, a fost prezent și el, împreună cu un grup de cântăreți din respectiva biserică. Având în vedere acest lucru, primăria din Ayllon a pus la dispoziția comunității penticostale românești din localitate, un local suficient de încăpător pentru toți cei ce au dorit să participe la acest eveniment, fapt ce denotă buna reputație de care se bucură frații noștri în comunitatea locală.

Fratele Anton Andresi este originar din orașul Sângeorz Băi, jud. Bistrița Năsăud, unde a fost integrat în Biserica Penticostală N.1 din respectiva localitate. Pentru o perioadă de timp, a avut domiciliul în localitatea Bruznic, jud. Arad, în Biserica Penticostală de acolo fiind ordinat diacon. În anul 1996 se reîntoarce la Sângeorz Băi unde și-a continuat slujirea, iar în anul 2003 a emigrat în Spania. Cu ajutorul Domnului și a grupului de frați din zonă, în anul 2005 a pus bazele Bisericii Penticostale din Ayllon – Segovia, biserică în care după câțiva ani a fost ordinat presbiter.

La solicitarea fraților din conducerea Comunității Teritoriale Madrid-Nord, a acceptat să preia atribuții pastorale pentru biserica locală, cât și pentru bisericile din Soria și Pamplona, activitate ce s-a văzut reliefată în prezent, prin ordinarea în slujba de pastor.

Suntem încredințați că ordinarea fratelui Andresi va fi o mare binecuvântare atât pentru cele trei biserici pe care le slujește, cât și pentru comunitățile de români din zonă, și de ce nu, așa cum s-a văzut în reacția autorităților locale, să fie o bună mărturie pentru acest popor în mijlocul cărora Domnul ne-a trimis să locuim ca străini.

Informații primite de la Alexandru Cimpoieș – Biserica „Eben Ezer” Cuellar (Segovia)

495e77d0-b52a-48db-ab39-6c4dd74a7a0f 0d1a0060-0030-4de5-be92-69f51c492f81

Comentarii

Un comentariu la „Ordinare în Biserica Penticostală Ayllon – Segovia”

  1. Pe fr Anton Andresi il cunosc destul de bine,avand mai multe partasii in ultimii ani.Afost studentul nostru la Seminarul Biblic Penticostal Betania Sebis-Arad,grupa de Ayllon,promotia 2015.Ma bucur pentru investirea dumnealui in slujba de pastor si ii doresc multa binecuvantare in slujire!

Lasă un răspuns