Ordinare în Biserica „Elim” Roquetas de Mar

IMG-20160523-WA0005

Duminică 22.05.2016, a fost o zi de sărbătoare pentru comunitatea penticostală din Roquetas de Mar (Almeria), sărbătoare marcată de investirea în slujba de pastor a fr. presbiter Daniel Raț, eveniment având loc în Biserica Penticostală Română Elim.

IMG-20160523-WA0001

Serviciul divin a fost coordonat de fr. pastor Radu Galea (pastorul bisericii locale), care a condus Biserica într-o rugăciune de mulțumire, rugăciunea fiind rostită de fr. presbiter Vasile Ilie.

În urma unor cântări de lauda la adresa lui Dumnezeu, au luat pe rând cuvântul frații pastori: Cornel Dulcă (Biserica „Speranta” Roquetas de Mar), Dumitru Bosbici (Biserica „Maranata” Roquetas de Mar) și Romulus Cosma din Oradea. Predica de bază pentru serviciul de ordinare a fost susținută de fr. pastor Petric Ioan din Gherla, invitat special la ordinarea fratelui Daniel.  Predica pastorului Petric a fost inspirată din Iosua 1:1-9.

În urma predicii, fr. Radu Galea a avut și el câteva sfaturi din cuvântul Domnului pentru fr. Daniel, cuvinte extrase din 2 Timotei 4:5, cu accent pe ultima parte a versetului … „împlinește-ți bine slujba”.

IMG-20160523-WA0004

Serviciul divin s-a încheiat cu investirea în slujbă a fratelui Daniel, ce s-a făcut prin rugăciune cu punerea mâinilor a pastorilor prezenți, iar rugăciunea a fost rostită de pastorii Petric Ioan și Radu Galea.

Fratele Daniel Raț este originar din Gherla, jud. Cluj, este căsătorit cu Persida și împreună au trei copii. Încă din perioada când era presbiter, a avut responsabilități pastorale în Biserica „Eben Ezer” Almeria și Biserica „Maranata” Pilas (Sevilla), iar în Biserica „Elim” va avea responsabilități de pastor asistent.

(informații primite de la Radu Galea – Roquetas de Mar)

IMG-20160523-WA0002 IMG-20160523-WA0000

Comentarii

Lasă un răspuns