„Open Doors” primeşte un important premiu în Spania

Ted Blake, directorul Puertas Abiertas España, primeşte premiul din mâna doamnei Maria Dolores de Cospedal, secretarul general al PP
Ted Blake, directorul Puertas Abiertas España, primeşte premiul din mâna doamnei Maria Dolores de Cospedal, secretarul general al PP

Organizaţia neguvernamentală Puertas Abiertas, care este varianta spaniolă a organizaţiei Open Doors International, a primit recent premiul „Oswaldo Paya: pentru libertăţi şi drepturile omului”, premiu ce este oferit de către Partidul Popular din Spania (partidul de la guvernare) şi care a ajuns la cea de a treia ediţie.

Evenimentul a avut loc la începutul lunii septembrie, în localitatea Lloret de Mar (aproape de Barcelona), în cadrul Şcolii de Vară a Partidului Popular. Secretarul general al PP, doamna Maria Dolores de Cospedal a înmânat premiul directorului Puertas Abiertas din Spania, domnul Ted Blake.

Această organizaţie, care monitorizează şi se implică în problemele creştinilor persecutaţi din lumea întreagă, a fost fondată de către fratele Andres în 1955, sediul internaţional fiind în Olanda, are peste 20 de sedii în diferite zone ale lumii şi lucrează în 60 de ţări.

Principalele activităţi ale Open Doors sunt formarea de lideri, sprijin material şi apărarea juridico – legală a creştinilor persecutaţi. Pentru a putea realiza acest lucru, Open Doors se află în contact cu organisme şi instituţii internaţionale pentru a denunţa nedreptăţile şi violarea drepturilor omului, cu scopul de a îmbunătăţii situaţia creştinilor şi pentru a le garanta drepturile. Oferă asistenţă juridică creştinilor prigoniţi ce sunt judecaţi şi arestaţi, precum şi familiilor acestora.

Cel puţin 240 000 de persoane au beneficiat de diversele seminarii, cursuri şi alte programe de instruire, pentru a-i ajuta să facă faţă persecuţiei. În acelaşi timp, a ajutat peste 248 000 de persoane, oferindu-le instruire profesională, microcredite şi proiecte sociale, creştinilor care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă.

Premiul „Oswaldo Paya: pentru libertăţi şi drepturile omului”, a fost creat în anul 2013 de către Partidul Popular, cu scopul de a oferi anual o recompensă tuturor acelor persoane sau organizaţii care sprijină libertatea, democraţia şi drepturile omului în toată lumea. Acest premiu, semnalează Partidul Popular, îndeplineşte două obiective: a-i oferi un omagiu lui Oswaldo Paya, care şi-a sacrificat întreaga viaţă pentru libertatea ţării lui – Cuba, precum şi pentru a evidenţia pe acei lideri sau organizaţii ce merită sprijinul tuturor democraţilor din lume.

Sursa: Actualidad Evangelica

Comentarii

Lasă un răspuns