O nouă biserică penticostală română în Baza – Granada

FullSizeRender

Comunitatea evanghelică din Spania este mai bogată astăzi prin deschiderea unei noi biserici penticostale române în sudul Spaniei, la Baza – Granada.

Totul a început în urmă cu doi ani când o familie, din care doar sora era credincioasă, au venit din România şi s-au stabilit în acest oraş. Sora a început să frecventeze Biserica „Betel” Albox (la aprox. 70 de km), unde a intrat în contact cu pastorul Radu Galea de la Biserica „Elim” din Roquetas de Mar (Almeria).

De atunci fraţii din Roquetas i-au vizitat periodic, făcând programe la ei acasă, iar rezultatele au început să apară. Astfel în 27 Iulie 2014, a avut loc primul botez în apă din Baza, când s-au botezat trei persoane, toate acestea venind din mediul ortodox. Programul a avut loc în aer liber, lângă un lac din apropierea oraşului, unde s-a efectuat botezul, acest program bucurându-se de o participare numeroasă, inclusiv din rândul spaniolilor.

Imagine de la primul botez din Baza - 27 Iulie 2014
Imagine de la primul botez din Baza – 27 Iulie 2014

Acest fenomen s-a mai repetat încă o dată, în luna octombrie 2014, când au fost botezate alte două persoane, ce veneau şi ele tot din mediul ortodox.

Sâmbătă 26 Decembrie a marcat un pas important pentru această mică comunitate, când a avut loc al treilea botez în apă. Trei suflete, ce la fel ca şi celelalte proveneau din lume, l-au mărturisit pe Domnul în apa botezului, dar de data aceasta programul având loc într-o biserică evanghelică spaniolă din Baza. Cu ocazia acestui frumos eveniment s-a convenit cu fraţii spanioli ca aceştia să permită de aici înainte ca fraţii români să poată organiza acolo servicii divine în fiecare duminică după masă, când localul este disponibil, iar fraţii spanioli au acceptat. S-a acordat de asemenea ca mica biserică română să se poată întâlni în acelaşi local şi joi seara, iar în celelalte zile, fraţii vor continua să se întâlnească la rugăciune în casele lor, la fel cum au procedat până acum.

FullSizeRender (1)

La această sărbătoare a participat fratele pastor Radu Galea (Biserica „Elim” Roquetas de Mar) care a predicat Cuvântul Domnului, apoi împreună cu presbiterul George Rus (Biserica „Elim” Roquetas de Mar) au efectuat botezul celor trei. Ce este demn de menţionat este faptul că la sfârşitul predicii, la chemarea pastorului Radu Galea, cinci suflete s-au predat Domnului, urmând ca şi acestea să se integreze cu timpul în biserica română din Baza.

Această biserică dispune în acest moment de 9 membri majori, plus copiii acestora, deşi la întâlnirile lor uneori numărul trece de 30. În perioada următoare ei vor funcţiona ca o filie a Biserica „Elim” Roquetas de Mar, iar fraţii de la această biserică au numit pe un frate responsabil al comunităţii, urmând ca după şase luni, timp în care biserica se va consolida, să se organizeze alegeri şi să fie ales un comitet de conducere.

Avem încrederea că această mică biserică va avea un impact pozitiv asupra comunităţii româneşti din Baza, zona acestui oraş fiind una care atrage muncitorii români, în special pe cei sezonieri care vin să muncească la recoltatul măslinelor.

Pentru cei care locuiţi în zonă, s-au ştiţi de alţii care locuiesc acolo, vă punem la dispoziţie câteva date care vă pot ajuta să găsiţi această biserică:

Adresa:

Locaţia – Iglesia Evangelica „Encuentro”

Poligono Industrial La Noria, Calle Venus, S/N

18 800 – Baza – Granada

Persoană de contact: Dănuţ Varga – tel. – 642 922 899

Programul bisericii:

Duminica: 16:00 – 18:00

Joi seara: 20:00  – 22:00

Comentarii

Lasă un răspuns