„Leviții la altar” – un concert de muzică corală la „Elim” Beasain

corurile-din-beasain

Corurile din șase biserici penticostale și-au dat întâlnire sâmbătă 15 Octombrie 2016 în Biserica Penticostală „Elim” din Beasain (Guipuzcoa), cu scopul de a aduce laudă Domnului prin cântările lor, de a schimba impresii și experiențe din domeniul muzical și de a marca începutul unei lucrări ce se dorește a fi continuată și la care sunt invitate și alte biserici ce doresc pe viitor să li se alăture.

Mottoul acestei întâlniri a fost inspirat din Psalmul 45:1 – „Lauda mea e pentru Împăratul”. Pe lângă corul bisericii gazdă au mai participat corul și fanfara Bisericii „Elim” Arganda, corul mixt și corul bărbătesc al Bisericii „Muntele Sionului” Arganda, corul bărbătesc al Bisericii „Betel” Alcala de Henares, și corul Bisericii „Betania” Getafe. La aceste coruri din Spania li s-a adăugat și corul Bisericii „Filadelfia” Paris, care împreună cu pastorul Grigore Creța au vizitat Biserica „Elim” din Beasain.

Fiecare din corurile participante au avut propria intervenție, cântând fiecare câte două piese, iar la urmă, corurile reunite au cântat împreună, unindu-și vocile și talentul muzical pentru a aduce laudă Împăratului. Cu toate că nu au făcut nici o repetiție în prealabil, 400 de voci s-au armonizat intonând imnuri precum Nu nouă Doamne, Mare este Domnul Nostru și Bunătatea, Îndurarea

În partea finală, pastorul Grigore Creța (Biserica Filadelfia Paris) a avut un mesaj biblic, ce s-a axat pe aceiași temă a zilei, adică lauda pe care noi trebuie să o aducem lui Dumnezeu.

img-20161023-wa0014
Dirijorii primind diplomele de participare

Toți dirijorii prezenți au primit câte o diplomă de participare, iar concertul s-a încheiat cu o rugăciune specială pentru toți dirijorii de formații muzicale, atât pentru cei prezenți, cât și pentru toți ceilalți dirijori din bisericile române din Spania.

După cum aflăm de la fratele Sabin Tofan, unul din inițiatorii acestei acțiuni, lucrarea Leviții la Altar, a început de fapt mai demult, în 2013, când împreună cu fratele Andrei Bud (Biserica Harul Madrid), dar și cu alți frați interesați, au decis să mobilizeze grupuri și formații de cântăreți din bisericile române din Spania, care să se întâlnească periodic și să aducă laude Domnului, în diverse locații ale unor biserici.

Anul acesta însă, cu concursul fratelui Ovidiu Pop, dirijorul corului de la „Muntele Sionului” Arganda, al fratelui Ivan Boico, dirijorul corului de la „Elim” Beasain și al pastorului Fedor Timșac, s-a trecut de la micile grupuri din trecut, la formațiile corale, biserica gazdă de anul acesta fiind Biserica „Elim” Beasain.

img-20161023-wa0015
Pastorul Grigore Creța

Pe viitor se preconizează să se organizeze o întâlnire anuală, pentru anul viitor anunțându-și deja participarea peste 10 coruri, locația urmând să fie desemnată mai târziu. De asemenea se dorește ca de fiecare dată, să se invite și un cor din afara granițelor Spaniei, așa cum s-a procedat și anul acesta cu frații din Paris.

Organizatorii acestei lucrări, frații Sabin Tofan și Ivan Boico, mulțumesc tuturor dirijorilor și fraților slujitori din toate bisericile participante și în mod special pastorului Fedor Timșac, pentru dedicarea, deschiderea și consecvența dovedită.

Comentarii

Lasă un răspuns