Festivitatea de absolvire a Seminarului biblic din zona de nord-vest a Spaniei.

Absolvenții din Biserica Cezareea Madrid.

Evenimentele marcante din Săptămâna Mare de anul acesta, au fost completate de diverse activități ale unor biserici locale din Spania, profitând de oportunitățile momentului. Astfel câteva biserici din centrul și nord vestul Spaniei au organizat festivitatea de absolvire a Seminarului biblic, ce s-a desfășurat pe o perioadă de doi ani și jumătate, ca o extensie a Seminarului Biblic Penticostal din jud. Caraș Severin.

La această școală biblică au participat frați din Biserica Penticostală „Cezareea” Madrid, Biserica Penticostală „Betel” Aviles, Biserica Penticostală „Metanoia” Salamanca, Biserica Penticostală „Betania” Alcañices, Biserica Penticostală „Muntele Sionului” Orense, Biserica Penticostală „Râul Vieții” Mirandela (Portugalia) și Biserica Penticostală „Betel” Braga (Portugalia).

Este meritul Domnului care a deschis oportunități și pentru frații din Spania ca să studieze mai aprofundat Cuvântul Domnului, precum și a fraților păstori din România, ce au venit periodic să predea cursurile acestui seminar. Pastorul Titus Coroban (Biserica „Menorah” Caransebeș), a depus eforturi deosebite, coordonând această lucrare, împreună cu pastorii Ciprian Bârsan , Florin Ciochină (ambii din Reșița) și Vasile Trișcă (din Moldova Nouă).

Nu a fost deloc ușor, deoarece datorită distanțelor considerabile, nu a fost posibil să se concentreze toți frații într-o singură locație, profesorii fiind nevoiți să se deplaseze în mai multe locuri, predând cursurile la Madrid, Aviles sau Alcañices.

Cu ajutorul Domnului și cu concursul celor implicați, după doi ani și jumătate, s-a reușit finalizarea cursurilor, efectuarea examenelor și organizarea festivității de absolvire.

Astfel, joi seara, 18 Aprilie, unui număr de 12 cursanți din Biserica „Cezareea” Madrid li s-au înmânat diplomele de absolvire, la eveniment participând pastorii Titus Coroban și Adi Moldovan (Biserica Gosen Madrid).

Vineri 19 Aprilie, sărbătoarea a continuat în Biserica „Metanoia” din Salamanca, unde li s-au înmânat diplomele altor doi frați, în cadrul unui alt eveniment frumos, când cei doi frați absolvenți au fost ordinați în slujba de presbiter, respectiv diacon.

Sâmbătă 20 Aprilie, festivitatea de absolvire s-a mutat în Biserica „Râul Vieții” din Mirandela (Portugalia), unde unui număr de 8 frați, provenind din bisericile „Betania” Alcañices, „Muntele Sionului” Orense, „Betel” Braga și „Râul Vieții” Mirandela (ultimele două sunt din nordul Portugaliei), le-au fost înmânate diplomele de absolvire.

Festivitatea de la Mirandela (Portugalia). Absolvenții împreună cu pastorul Titus Coroban și presbiterul Sorinel Talpeș.

Duminică 21 Aprilie, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului, Biserica „Betel” Aviles a organizat și festivitatea de absolvire a celor 13 cursanți din această biserică, unde, ca și în celelalte biserici enumerate mai sus, a fost prezent pastorul Titus Coroban.

Mulțumim Domnului, pentru ajutorul acordat în toată această perioadă cât au durat cursurile, cât și celor implicați în această lucrare”, punctează presbiterul Sorinel Talpeș. „Am văzut încă o dată cât de bun a fost Domnul față de noi, deoarece prin harul Lui, am putut finaliza cursurile acestui seminar biblic”.

Absolvenții de la „Betel” Aviles

Comentarii

Lasă un răspuns