Asociaţia Evanghelistică Billy Graham, împreună cu Consiliul Evanghelic din Catalunia, FEREDE şi Alianţa Evanghelică Spaniolă, anunţă Festivalul Speranţei pentru zilele de 1 şi 2 Mai 2015, în Palau Sant Jordi din Barcelona.
Aproximativ 300 de pastori şi lideri de entităţi şi biserici evanghelice, s-au reunit în 20 Septembrie în Barcelona pentru a semna „Legământul pentru sfinţenie, rugăciune şi mobilizare”, punând astfel în mişcare pregătirile pentru Festivalul Speranţei. În acea reuniune s-a manifestat angajamentul celor prezenţi pentru „a promova un mesaj de speranţă societăţii noastre, bazat pe credinţa creştină”, a explicat Guillem Correa, secretarul general al Consiliului Evanghelic din Catalunia.
Festivalul Speranţei este o iniţiativă a Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham, care a organizat acest tip de evenimente în toată lumea. „Toţi suntem foarte conştienţi că predicarea Evangheliei este un privilegiu pe care fiecare credincios îl are în fiecare zi în locul în care Dumnezeu l-a aşezat. Cu toate acestea există factori pe care un Festival ca şi acesta ne poate ajuta să-i obţinem”, este remarca lui Jaume Llenas, secretar general al Alianţei Evanghelice Spaniole. „În primul rând există persoane la care noi nu putem ajunge şi care nu au oportunitatea de a asculta o prezentare clară despre unde se află problema cea mai gravă a vieţii lor şi care este soluţia pe care ei niciodată nu şi-au putut imagina că ar putea exista. Un alt factor este că oamenilor din jurul nostru le plac astfel de evenimente, de aceea a le oferi un program bine structurat, unde pot merge cu întreaga familie, pentru a reflecta asupra prezentului şi asupra eternităţii, este o oportunitate care nu ar trebui pierdută. În această lucrare contăm cu colaborarea Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham, care au o mare pasiune pentru comunicarea mesajului Evangheliei în atâtea ţări din lume”, explică Llenas.
Festivalul Speranţei vrea să creeze o mobilizare la acţiune, nu să se rezume la un simplu eveniment. „Astăzi când atâtea şi atâtea persoane şi-au pierdut speranţa trebuie să ne întoarcem şi să le reamintim că există o speranţă permanentă şi această speranţă este în Isus. Trăind credinţa creştină, întorcându-ne la credinţa creştină şi invitând pe alţii să trăiască credinţa creştină. Aceasta este tripla motivaţie a Festivalului Speranţei”, adaugă Guillem Correa. „Biserica locală – completează Jaume Llenas – împreună cu experienţa globală, ne vor ajuta să organizăm un eveniment care să facă ca în două zile multe persoane să aibă oportunitatea de a se opri şi să-şi reconsidere viaţa având ca obiectiv de fond viaţa eternă”.
În respectiva reuniune, pastorii şi liderii participanţi au fost provocaţi să se angajeze într-un legământ pentru sfinţenie, rugăciune şi mobilizare. Jaume Llenas explică că este vorba de „un angajament pe care Biserica îl face pentru a pune în centru, ca şi motivaţia noastră de a fii, proclamarea lui Isus”. „De multe ori Biserica este închisă în ea însăşi, ocupată cu probleme interne care nu au capacitatea de a schimba societatea, de a-i rezolva problemele, pentru că suntem preocupaţi de micile noastre probleme interne. Acest legământ este un angajament pentru a face vizibilă unitatea Bisericii, de a demonstra o mărturie unită a lui Hristos şi să ne centrăm în Acela care cu adevărat transformă realitatea, punând în locul ei o nouă realitate, realitatea Împărăţiei lui Dumnezeu; de a refocaliza Biserica pentru a schimba lumea. Trebuie să ne dăm seama că numai atunci putem fi o binecuvântare pentru alţii, pentru cei care sunt în jurul nostru, dacă ascultăm şi acceptăm misiunea pentru Isus. Nu este suficient să gândim ceea ce este corect, nu este suficient să gândim la ceea ce au nevoie prietenii noştri, familiile noastre, ceea ce schimbă realitatea este atunci când ne punem în mişcare, când pornim la drum. În acest sens făcând un legământ şi angajându-ne înaintea lui Dumnezeu şi înaintea Bisericii, are o valoare foarte importantă”.
Este vorba de un legământ deschis pentru toţi acei care doresc să se unească. „Dorinţa noastră este ca toate bisericile din Spania să se unească. Pentru că Festivalul Speranţei, deşi din motive geografice va avea un mai mare impact în Barcelona şi în Catalunia, este proiectat pentru toţi acei care doresc să participe. Personal mi-ar face plăcere ca creştinii din alte zone ale Spaniei să-şi invite prietenii să petreacă un sfârşit de săptămână în Barcelona, să se bucure de oraş precum şi de festivalul care va umple Palau Sant Jordi”, spune Llenas
(Palau Sant Jordi este un complex multifuncțional care a fost construit cu ocazia Jocurilor Olimpice din Barcelona şi în prezent găzduieşte evenimente sportive, concerte şi spectacole. Dispune de o capacitate de 16 500 de locuri pentru evenimente sportive şi de 18 000, în cazul altor evenimente, n.tr.).
Organizarea Festivalului începe cu o primă iniţiativă, sprijinind campania „Operacion Niño”, activitate pe care o desfăşoară de mulţi ani Asociaţia Evanghelistică Billy Graham, al cărui obiectiv este în a oferi cadouri de Crăciun „pentru ca mii şi mii de copii din toată lumea, de aceste sărbători să nu rămână cu mâinile goale”, se explică dinspre Consiliul Evanghelic. „A vorbi despre credinţa creştină înseamnă de asemenea a vorbi şi despre solidaritate şi acesta este primul pas care s-a făcut în această direcţie. O bună manieră de a concreta Speranţa Creştină este de a face ca aceasta să ajungă la cei mai mici. Nu vom cunoaşte niciodată băieţii şi fetiţele care vor primi cutia noastră de pantofi în aceste sărbători dar nu este nevoie să-i cunoaştem pentru a face ca să ajungă acolo căldura inimilor noastre”, a completat Guillem Correa.
Sursa: Protestante Digital