Federația familiilor din Spania: Doar familia este capabilă să energizeze economia

Răspunzând unui nou studiu din Institutul Național de Statistică din Spania (NSI), Federația Spaniolă a Familiilor a declarat că rata natalității aflată în scădere din țară va duce la „o populație îmbătrânită”. Organizația a apelat apoi la guvern „să ia în serios politica de familie” și să prioriteze familia, care este „singură capabilă să energizeze economia” în mijlocul crizei financiare. (Catholic News Agency)

Federația, care reprezintă un milion de familii, a declarat că din 2008, NSI indică faptul că rata natalității a scăzut cu 5 procente. Pentru prima dată în 10 ani s-a notat o scădere a numărului de nașteri.

Eva Holgado, președinta Federației, a declarat că în mijlocul crizei financiare curente, „doar familia poate energiza economia și păstra activ motorul economic și social.” Familia este cea care „contribuie cu viitori muncitori și plătitori de taxe,” a mai adăugat Eva Holgado.

„Guvernul ar trebui să ia în serios această problemă și să facă un angajament puternic și curajos care să sprijine familia, să încurajeze nașterile și să sprijine pe cei ce au deja copii” – Eva Holgado

„Practic, nu există nici un fel de ajutor pentru familii în Spania”, a avertizat Holgado, adăugând că Spania trebuie să privească la Franța, care a crescut cu succes rata natalității, fără ca numărul femeilor care lucrează să se micșoreze. Eva Holgado a explicat că acest lucru „înseamnă că femeile nu trebuie să aleagă între serviciu și familie, ci că pot combina ambele domenii, deoarece se pot baza pe sprijinul economic și social pe care îl oferă guvernul.  Franța este țara cu cea mai mare rată a natalității din Uniunea Europeană.

Sursa: http://www.christiantelegraph.com

Ionela Băloi, Echipa Știri Creștine

Comentarii

Lasă un răspuns