„España oramos por ti” – Spania ne rugăm pentru tine

espanya-oramos-por-ti-350x200

Acest eveniment de importanță națională, va avea loc în a doua sâmbătă a lunii Iunie (11 Iunie) și este organizat de FEREDE, împreună cu Consejo Evangelico de Madrid.

Istoria acestei întâlniri stradale de rugăciune, își are începutul în anul 2007 și datorită impactului pozitiv, precum și a răspunsului oferit de credincioșii evanghelici, din anul 2012, evenimentul a fost preluat și organizat de către FEREDE.

Ce este demn de reținut, este că anul acesta, evenimentul din Madrid se confruntă cu restricționări severe din partea primăriei orașului, care inițial a autorizat atât marșul cât și locația pentru partea a doua a programului, dar apoi a revenit asupra deciziei și a suspendat totul. Organizatorii au revenit cu o altă cerere, solicitând o altă locație, dar au fost refuzați din nou. În cele din urmă s-a admis un scurt marș ce va avea loc între Atocha și Plaza Cibelles, dar care este autorizat ca un marș de protest și nu ca o procesiune cu caracter creștin evanghelic. Trasel autorizat este unul destul de scurt, ținând cont de faptul că anul trecut toată coloana înregistra mai bine de un km.

De ce anul trecut s-a putut și anul acesta nu? Este vorba de voința politică a guvernanților. Anul trecut guverna Partidul Popular, iar anul acesta guvernează Podemos, sprijinit de Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

Organizatorii din Madrid vor citi și o scrisoare de protest adresată edililor orașului, care au obstrucționat anul acesta acest eveniment, iar programul va fi preluat în direct de toate radiourile creștine din zona Madrid.

De asemenea, organizatorii fac un apel tuturor pastorilor ca aceștia să mobilizeze bisericile lor la rugăciune pentru reușita acestei zile de rugăciune, cât și pentru participarea credincioșilor la marș. Iată textul trimis pastorilor:

Querido pastor. El ayuntamiento de Carmena nos ha negado el auditorio del parque Enrique Tierno Galván para el evento del 11 de junio de España Oramos por Ti. Pero con MAS RAZÓN Y MÁS GANAS ahora marcharemos desde Atocha (18:30) por Paseo del Prado hasta Cibeles donde nos concentraremos para orar por los que nos persiguen, por España, por los políticos, por las autoridades, por la iglesia, etc., y leeremos un manifiesto que entregaremos al ayuntamiento. TODOS A LA MARCHA EL 11 DE JUNIO. Nadie de tu congregación se puede quedar en casa y eso depende de ti. Mañana en el culto da esta información”.

Pentru mai multe informații legate de eveniment, puteți consulta pagina oficială España oramos por ti, unde puteți găsi informații legate de organizarea evenimentului în provincii, motivele de rugăciune, organizatori, contacte, etc.

Video promoțional:

Comentarii

Lasă un răspuns