Dublă sărbătoare la Biserica „Maranata” Alcanar

botez-alcanar

Duminică 16 Octombrie a fost o zi cu o dublă semnificație pentru comunitatea penticostală română din zona Vinaros – Alcanar, zi în care patru persoane au încheiat legământ cu Domnul prin botez, la aceștia adăugându-se ordinarea în slujire a doi frați diaconi.

Sărbătoarea Bisericii „Maranata” a început de dimineață, în cadrul acestui serviciu fiind organizat botezul în apă. Din cele patru persoane care au intrat în apa botezului, trei provin din mediul penticostal (copiii fraților), iar una vine din lume.

Predica de bază a fost rostită de pastorul Viorel Chichinejdi (Biserica „Maranata” Oradea), ce a fost invitat special la această sărbătoare a bisericii. Predica pastorului Chichinejdia a avut ca punct de plecare textul din Luca 19:1 – 10 (Zacheu), ideea principală fiind „Întâlnirea cu Isus”, dar care nu poate intra în casă dacă acolo nu a avut loc o schimbare. Un cuvânt de salut și de încurajare pentru cei prezenți, l-a avut și presbiterul Adi Șandor (Biserica „Eben Ezer” Castellon), ce a fost invitat de una din familiile implicate.

Botezul propriu zis a fost efectuat de pastorul bisericii, fratele Sandu Bor, ajutat de diaconul Nelu Moza.

img-20161017-wa0004

Sărbătoarea bisericii a continuat în cadrul serviciului de după masă, când frații Cristian Anca și Florin Ilașcu, au fost ordinați în slujba de diacon. Pastorul Viorel Chichinejdi a predicat din nou Cuvântul Domnului, de data aceasta textul fiind din Faptele Apostolilor 6:1 – 6 (Cei șapte diaconi), tema mesajului fiind: „Slujitori pentru vremuri grele”.

img-20161029-wa0001

Un cuvânt mai scurt l-a avut și pastorul Daniel Floruță (Biserica „Betel” Valencia).

Comisia de ordinare a fost formată din pastorii Bor, Floruță și Chichinejdi, fratele Sandu Bor fiind cel ce a rostit rugăciunea de consacrare în slujire a fraților Anca și Ilașcu.

Fratele Cristian Anca este originar din Ștei, jud. Bihor, este căsătorit cu Mariana și împreună au patru copii. Fratele Florin Ilașcu este originar din Oradea (provine din biserica păstorită de fratele Chichinejdi), este căsătorit cu Lenuța și împreună au trei copii.

Sărbătoarea Bisericii „Maranata” a fost întregită de cântările corului și a fanfarei bisericii, iar după serviciul de după masă, întreaga frățietate, împreună cu musafirii prezenți, au participat la o masă de dragoste organizată de comunitatea locală.

img-20161029-wa0000

Comentarii

Lasă un răspuns