Deschiderea noului local al Bisericii „Maranata” Vigo

Duminică 24 Februarie, a fost o zi deosebită pentru comunitatea penticostală română din orașul Vigo (Pontevedra), o zi de sărbătoare, marcată de consacrarea unui nou locaș de închinare al Bisericii „Maranata”. Cu ajutorul lui Dumnezeu și prin eforturile considerabile ale fraților din zonă, pentru amenajarea localului, frățietatea din zonă, împreună cu musafirii veniți din diverse locuri din Spania, s-a bucurat de binecuvântarea Domnului.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de fratele Matei Genel, responsabilul bisericii, serviciul divin fiind condus apoi de presbiterul Sorinel Talpeș (Biserica „Betania” Alcañices), alături de aceștia slujind pastorii Anton Andresi (Biserica Pent. Estebanvela – Segovia) și Vasile Trișcă (Biserica Pent. Moldova Nouă – Caraș Severin), care a avut și predica de bază.

Cuvântul pastorului Vasile Trișcă s-a bazat pe textul din Ioan 14:12, acesta punând accentul pe lucrurile pe care trebuie să le facă credincioșii pentru a se putea defini ca biserică.

Serviciul de consacrare a fost coordonat de pastorul Andresi, ce a fost delegat de Comunitatea Teritorială Penticostală din Spania, iar prin cântare a slujit fratele Florin Ciulin din Biserica „Elim” Beasain.

Începuturile Bisericii „Maranata” din Vigo se află în urmă cu mai mulți ani, comunitatea fiind marcată de suișuri și coborâșuri de-a lungul acestei perioade, prin plecarea mai multor frați înspre alte zone și prin lipsa slujitorilor, trebuind să se adune prin casele fraților, dar în ultimul timp, cu implicarea fratelui Sorinel Talpeș, a reușit să se reorganizeze și să amenajeze un local propriu.

În prezent, Biserica „Maranata” este compusă din 30 de membri majori, pregătindu-se pentru un botez în apă cu trei candidați. Orașul Vigo este o importantă localitate de pe coasta de vest a Spaniei, cu o populație de aprox. 300 000 de locuitori și un important punct economic din Peninsula Iberică.

Adresa acestei biserici este următoarea:

Calle Zamora, N. 28 bajo; 36203 – Vigo (Pontevedra)

Pers de contact: Matei Genel – 688 438 527

Comentarii

Lasă un răspuns