Botez în apă în Biserica „Muntele Sionului” Arganda

Sărbătoarea a avut loc duminică 17 Noiembrie, când harul Domnului a devenit vizibil pentru a doua oară anul acesta în Biserica „Muntele Sionului”. Dacă în luna aprilie intrau în apa botezului 13 persoane, acum, alte 7 urmau același drum, deschis de primii creștini în ziua Cincezicimii, și pe care au mers atâția în cele două milenii ale erei creștine.

Din cei șapte care au intrat în apa botezului, patru provin din biserica locală (copiii fraților), iar trei din mediul ortodox. O familie (soț și soție) a făcut împreună acest pas atât de important, împreună cu o altă soră, originară din Chișinău, aceasta din urmă ajungând să frecventeze biserica în urma unei simple discuții pe metrou, cu o soră din Biserica „Muntele Sionului”, care citea Biblia în timp ce mergea la muncă.

Serviciul divin a fost coordonat de pastorul acestei biserici, fratele Iulian Groza, iar din Cuvântul Domnului a predicat pastorul Beni Drădici (Biserica „Eben Ezer” Castellon), ce a fost invitat la acest eveniment. Predica pastorului Beni Drădici a fost inspirată din Faptele Apostolilor 16:16 – 34 (temnicerul din Filipi), fiin intitulată „Cunoaștere și pocăință”, ideea de bază fiind treptele prin care o persoană ajunge să-l cunoască pe Dumnezeu, cunoaștere ce duce la pocăință, iar pocăința autentică, duce la mântuire.

Un cuvânt de salut și un îndemn pentru rugăciune, a avut și pastorul Tinu Epure (Biserica Penticostală Poienile Zăgrii – Bistrița Năsăud), cara a avut bucuria să-și vadă pe una din nepoatele dânsului intrând în apa botezului.

Orchestra și corul mixt al bisericii au cântat în cinstea Domnului, atât împreună cât și separat, lăudându-l pe Domnul pentru harul Său, dovedit din plin în această zi de sărbătoare. Alături de aceste formații alte grupuri și persoane individuale, au cântat spre slava Domnului, candidații pentru botez fiind bine reprezentați în aceste activități.

La sfârșitul slujbei, pastorul Ioan Trifan, împreună cu presbiterul Nelu Rauca, au efectuat botezul.

Comentarii

Lasă un răspuns