Botez în apă în Biserica „Emmanuel” Arganda

botez arganda 1

Duminica trecută, 24 Mai 2015, majoritatea bisericilor române din Spania au sărbătorit Rusaliile (conform calendarului catolic), dar pentru Biserica „Emmanuel” din Arganda această zi a însemnat o dublă sărbătoare, când patru suflete au intrat în apa botezului, mărturisind credinţa în Domnul Isus Hristos.

4U7A0050ok

Bucuria Cerului întreg, a fost acompaniată de bucuria celor patru candidaţi,  a familiilor acestora, precum şi a bisericii întregi prezentă la sărbătoare. Tinerii bisericii, grupul de laudă, alte grupuri individuale, corul bisericii, au lăudat pe Domnul pentru îndurarea Lui, concretizată în mântuirea celor patru care au păşit în apa botezului.

Predica de bază a fost rostită de pastorul bisericii, fratele Viorel Crişan, care s-a folosit de textul din Faptele Apostolilor cap. 2, iar subiectul predicii a fost: Întrebările din Ziua de Rusalii.

  1. Ce vrea să zică aceasta?
  2. Fraţilor ce să facem?

Serviciul divin s-a încheiat cu botezul propriu zis, efectuat de fraţii presbiteri Ioan Popiţan şi Cornel Trif. Fiecare candidat a primit apoi un certificat de botez, care autentifică mărturia lor, depusă înaintea lui Dumnezeu, înaintea slujitorilor Lui şi a Bisericii.

colaj arganda

Sărbătoare de la Emmanuel Arganda este încă un motiv de a-l lăuda pe Domnul pentru lucrare pe care El o face printre românii din Spania, iar cei cinci merită felicitările tuturor.

Dumnezeu să-i binecuvânteze!

Programul în întregime poate fi urmărit pe video-ul care urmează, preluat de pe pagina de Youtube a Bisericii Emmanuel.

 

Comentarii

Lasă un răspuns