Botez în apă în Biserica ELIM Beasain

BEASAIN

Duminică 3 Aprilie, Biserica Penticostală „Elim” Beasain (Guipuzcoa), s-a bucurat de integrarea în familia acesteia a 12 noi membri, ce au încheiat legământ cu Domnul prin botezul în apă.

Dintre cei 12, unii provin din biserică, alții din lume, dar mai bine de jumătate au fost fii risipitori care după ce au gustat din amarul oferit de lumea aceasta, s-au întors în Casa Tatălui, motiv ce a produs o mare bucurie pentru părinții lor care nu au încetat să se roage pentru ei. „De șase ani mă rog pentru fiul meu”, a mărturisit o mamă într-o discuție cu pastorul bisericii Fedor Timșac. „Într-o zi am primit un telefon de la fiul meu care nu se mai putea opri din plâns. Și-a cerut iertare pentru neplăcerile ce le-a produs familiei și mi-a spus că s-a decis să-l urmeze pe Domnul”.

La acest eveniment a fost invitat pastorul Mihai Morar (Biserica Eben Ezer Castellon) care a predicat Cuvântul Domnului. Predica pastorului Morar a fost inspirată din 1 Petru 2: 10 – 12 și a fost intitulată „A fi biruitor într-o lume marcată de conflicte”.

Corul bisericii, împreună cu alte grupuri locale l-au lăudat pe Domnul prin cântare, iar în partea finală pastorul Fedor Timșac împreună cu presbiterul Nicu Sambor, au efectuat botezul.

Sărbătoarea bisericii a contat și cu prezența unor invitați spanioli necredincioși care au fost surprinși de tot ceea ce au văzut și au auzit. U nul dintre aceștia a cerut permisiunea pastorului întrebându-l dacă mai poate veni. „Pur și simplu am plâns”, a spus acesta. Un altul dintre invitații spanioli, fiind surprins de eveniment, a arătat poze colegilor de muncă care și-au arătat dorința de a participa și ei când se va mai celebra un alt botez în apă. Biserica dispune de sistem de traducere simultană prin căști.

Biserica a fost arhiplină (aproximativ 500 de locuri), iar sărbătoarea s-a terminat cu o masă frățească.

Comentarii

Lasă un răspuns