Botez în apă în Biserica „Eben Ezer” Castellon

Duminică 8 Iulie, probabil că pentru unii a fost o zi obișnuită, dar pentru cei 15 candidați ce au intrat în apa botezului în Biserica Penticostală „Eben Ezer” din Castellon, a fost și va rămâne o zi de neuitat. Mărturia personală, a fiecăruia în parte, urmată de angajamentul că-l va urma pe Isus Hristos întreaga viață, va rămâne pentru aceștia ca o piatră de hotar, un moment de cotitură în viață, ce va avea ca finalitate mântuirea în Cerul lui Dumnezeu.

Majoritatea celor îmbrăcați în alb provin din Biserica „Eben Ezer”, crescuți aici în diaspora, dar cu decizia fermă de a trăi pentru Dumnezeu și de a-i sluji cu toată ființa lor. Nu au lipsit nici cei ce vin din mediul neevanghelic, însoțiți de bucuria iertării și a împăcării cu Dumnezeu, și nu a lipsit nici dimensiunea familială a acestei sărbători, biserica fiind martoră la botezul unei familii (soț și soție) precum și a doi frați, cu mențiunea că aceștia ultimii îi urmează pe părinții lor, ce au încheiat legământ cu Domnul în Biserica „Eben Ezer”, în anii anteriori.   

Predica de bază a fost rostită de pastorul Vasile Trișcă din Moldova Nouă – RO, ce a fost invitat special la acest eveniment. Acesta s-a folosit de textul din Matei 21:23 – 32, predica fiind intitulată „Sfinții zilelor noastre”.

Întreg serviciul divin a fost acompaniat de cântările formațiilor bisericii, a altor grupuri și persoane individuale, culminând cu cântarea grupului de candidați „Mi-am luat hotărârea”.

La sfârșitul slujbei, pastorii Bisericii „Eben Ezer”, frații Mihai Morar și Beni Drădici, au efectuat botezul.

Întreg serviciul a fost transmis live pe platforma Youtube (predica începe în minutul 2:00:20).

Comentarii

Lasă un răspuns