Botez în apă în Biserica „Betel” Reus

_DSC0130

Începutul verii este profund marcat de primele roade ale anului, atât dintr-o perspectivă materială, cât și dintr-una spirituală. Astfel, în ultimele săptămâni, o bună parte din bisericile române din Spania au efectuat botezuri în apă, iar altele urmează în duminicile următoare.

Biserica Penticostală „Betel” Reus, a fost și ea părtașă la o astfel de sărbătoare, duminică 5 Iunie, când 18 persoane au intrat în apa botezului. Serviciul divin a fost coordonat de presbiterul local Dan Dorobanțu, iar din cuvântul Domnului au vorbit pastorii Ghiță Pop (Biserica „Betania” Zaragoza) și Beni Drădici (Biserica „Eben Ezer” Castellon).

Corul bisericii, grupul de tineri, grupul de copii, alături de alte grupuri și persoane individuale, l-au lăudat pe Domnul prin cântare și versuri. În același timp, s-a efectuat binecuvântarea a trei copii, a căror părinți așteptau să-l mărturisească pe Domnul în apa botezului.

La sfârșitul slujbei frații Ghiță Pop (care are atribuțiuni pastorale în Biserica „Betel”) și Doru Abutnăriței (presbiter local), au efectuat botezul, iar după ieșirea din apă, fiecare candidat a primit cadou o Biblie și un buchet de flori.

De remarcat este faptul că această biserică, în cursul anului trecut s-a unit cu Biseirca „Maranata” Reus și împreună au format o comunitate puternică, iar rezultatele se văd atât în frumosul număr a celor ce s-au botezat în apă, cât și în numărul celor ce au fost botezați cu Duhul Sfânt (peste 20 de persoane), la rugăciunea intensivă organizată de această biserică pe tot parcursul lunii mai.

_DSC0291 _DSC0046

Comentarii

Lasă un răspuns