Botez în apă în Biserica „Betel” Coslada

coslada 9

Duminică 24 Mai a fost o zi de sărbătoare pentru comunitatea română din Coslada, Biserica Betel fiind pregătită pentru un botez în apă, în care 21 de persoane să încheie legământ cu Domnul. Dar în final au fost 23 cei care s-au botezat. La chemarea pastorului de la sfârşitul serviciului divin, doi fraţi (de corp), un băiat şi o fată, fiind cercetaţi de Domnul, au răspuns acestei chemări şi în cele din urmă au intrat şi ei în apa botezului. Cei doi erau cunoscuţi de biserică şi de pastor, dar au amânat decizia lor până în acest moment.

Din cei 21 programaţi iniţial pentru botez, 10 proveneau din Biserica Penticostală (majoritatea copiii fraţilor) iar ceilalţi 11 proveneau din alte biserici, preponderent din Biserica Ortodoxă. Alături de bucuria părinţilor şi a bisericii întregi,  bucuria a fost cu atât mai mare pentru trei soţii care şi-au văzut împlinită dorinţa, când soţii lor au intrat în apa botezului, la fel cum a fost şi pentru un soţ,  pentru soţia lui care a făcut legământ cu Domnul.

Din Cuvântul Domnului a predicat pastorul Ghiţu Ghiurcă din Câmpia Turzii, care s-a folosit de textul din Faptele Apostolilor cap. 2, fiind Sărbătoarea Rusaliilor, dar adaptând mesajul şi pentru evenimentul pe care îl celebra Biserica Betel.

Corul bisericii, îmbrăcat în ţinută de sărbătoare au lăudat pe Domnul prin imnurile lor, alături de grupul de laudă al bisericii.

Botezul a fost efectuat de cei doi pastori ai bisericii, fratele Ciprian Frăţean (pastor principal) şi fratele Nicu Trânc (pastor asistent), un detaliu frumos pentru cei doi fiind că ambii au avut câte un copil printre cei îmbrăcaţi în alb, fratele Ciprian, o fată şi fratele Nicu, un băiat.

Biserica Betel Coslada este o comunitate care a crescut continuu, chiar în perioada crizei economice, motiv pentru care deja lucrează la amenajarea unui nou local, pe care speră să-l inaugureze spre sfârşitul anului.

De asemenea, Biserica Betel este implicată într-un alt proiect, care este pe punctul de a fi pus în practică, fiind vorba de un radio creştin în limba română, care să emită 24 de ore pe zi. Deocamdată radioul este în probe, dar speranţa fraţilor este ca emisia să înceapă într-o scurtă perioadă de timp. Postul de radio, va emite prin Internet, cu aplicaţii pentru Android şi i Phone, iar când acesta va începe să funcţioneze, vom reveni cu detalii, pe care le vom publica pe site-ul nostru.

colaj coslada

Comentarii

Lasă un răspuns