Bisericile de pe coasta de est a Spaniei trimit două camioane de ajutoare în România și Ucraina

3a865bd2-3e8b-45df-b1e4-4f156ee97516

Un grup de 14 biserici române, majoritatea situate pe coasta de est a Spaniei, și-au unit eforturile pentru a trimite atât ajutoare materiale, cât și financiare în România și Ucraina.

Ajutoarele ce au fost trimise în România au avut ca punct de destinație localitatea Dumbrava, județul Bihor, unde vor fi distribuite Asociației „Pescari de Oameni”, o instituție ce are în îngrijire peste 100 de persoane fără adăpost, majoritatea bolnave și care necesită îngrijire pe termen lung, persoane cărora instituțiile sanitare din România nu le puteau oferi o astfel de îngrijire. Aici au fost trimise produse alimentare, produse pentru curățenie și pampersuri pentru adulți.

Celelalte ajutoare, ce au constat din haine second hand și pături, au fost dirijate spre localitatea Dumbrăveni, județul Suceava, de unde vor fi preluate de frații din Ucraina și vor fi distribuite mai multor familii din zona de război din estul țării.

Pentru colectarea ajutoarelor s-au fixat două puncte, primul fiind Biserica Penticostală „Eben Ezer” Castellon, iar al doilea fiind Biserica Penticostală „Maranata” L`Arboc (Tarragona).

La Castellon au venit cu ajutoare, pe lângă biserica gazdă, Biserica Penticostală „Betel” Valencia, Biserica Penticostală „Eben Ezer” Benidorm, Biserica Penticostală „Betel” Alicante, Biserica Baptistă „Maranata” Castellon și Biserica Baptistă „Betania” Castellon.

La cel de al doilea punct, cel din L Arboc, au contribuit cu ajutoare, Biserica Penticostală „Maranata”, L`Arboc, Biserica Penticostală „Emanuel” Vilanova, Biserica Penticostală „Betel” Reus, Biserica Penticostală „Emanuel” Lleida, Biserica Penticostală „Metanoia” Barcelona, Biserica Penticostală „Alfa și Omega” Solsona și Biserica Penticostală „Betel” Pamplona.

Majoritatea acestor biserici au făcut şi colecte speciale pentru această lucrare, astfel încât pentru Asociația din Dumbrava au putut fi cumpărate produse în valoare de aproximativ 7 700 €, ce au constat din zahăr, orez, paste făinoase, mandarine, pateuri, conserve de carne, etc (în total 5 500 kg), ulei – 1 100 litri, produse pentru curățenie – 1 500 kg și pampersuri pentru adulți. De asemenea, au fost trimiși și 1 100 € cu care să se poată cumpăra lemne pentru încălzire.

Pentru Ucraina au fost colectate o cantitate impresionantă de haine uzate și pături, astfel încât nu a fost posibilă încărcarea lor într-un singur camion (de aproximativ 85 metri cubi), fiind nevoie de un al doilea. Primul camion, în care s-au încărcat produsele pentru Dumbrava – Bihor și apoi haine pentru Ucraina, a plecat duminică 12 Decembrie, urmând ca restul hainelor, ce vor acoperi aproximativ 4 metri liniari din remorca unui alt camion (o treime din volumul total), vor fi încărcate sâmbătă 17 Decembrie. Pentru Ucraina, pe lângă transportul de haine, a fost trimisă o suma de aproximativ 14 800 €, ce vor fi destinați în special pentru familiile de credincioși din zona de război, cât și pentru alte familii ce sunt refugiate în vestul Ucrainei, în zona Cernăuți, și care sunt îngrijite de bisericile din zonă.

O astfel de acțiune s-a organizat și în cursul anului trecut în zona de coastă, fiind încărcat un camion complet de ajutoare, cu produse similare pentru Dumbrava – Bihor și cu haine și pături, ce au fost distribuite în județul Vaslui.

e770c683-be17-4632-9e42-1039dc8692bd 949d3969-013b-4457-872c-09b0d751527f c9364979-bdf6-4f7f-9cfa-c1df052345f3

Comentarii

2 comentarii la „Bisericile de pe coasta de est a Spaniei trimit două camioane de ajutoare în România și Ucraina”

Lasă un răspuns