Biserica Penticostală Eben Ezer din Castellon a luat parte la un eveniment intercultural și interreligios

 Peste 30 de voluntari au distribuit mai bine de 200 de Noi Testamente și 500 de broșuri în limba spaniolă, cu tematică religioasă.

11/04/2016 | Castellón

sami

Departamentul de Asistență Socială și Dependență (La Concejalía de Bienestar Social y Dependencia), prin intermediul Biroului de Imigrare și Coeziune Socială AMICS din Castellón de la Plana, au organizat, sâmbătă 09 aprilie, în fața primăriei orașului, un eveniment de caracter interreligios și intercultural la care au luat parte și Biserica Penticostală Română Eben-Ezer din Castellón, alături de alte cincisprezece entități religioase.

Evenimentul a fost compus din două părți. „Ziua de coexistență interreligioasă”, a II-a ediție (II Jornada de Convivencia Interreligiosa) și un „Concert de muzică interculturală de coruri religioase‘, a VII-a ediție (VII Concierto Intercultural de Coros y Música religiosa). Scopul acestui eveniment a fost pe de-o parte, să expună, într-un spațiu redus,  varietatea și pluralismul religios, existent în Municipiu, iar pe de altă parte, dorința de-a demonstra posibilitatea conviețuirii acestei diversități.

În prima parte a evenimentului, din partea Bisericii Penticostale locale au participat peste 30 de tineri voluntari, care timp de mai bine de șapte ore și-au concentrat activitatea lor în distribuire de Noi Testamente (majoritatea în limba spaniolă) și peste 500 de broșuri cu tematică evanghelică. De asemenea, au fost realizate și o expoziție de picturi și de postere cu tematică religioasă și cu versete biblice. Această zi nu i-a trecut cu vederea nici pe cei micuți, care au putut să-și ocupe timpul cu activități specifice, cum ar fi pictatul și desenatul. Conform, organizatorului acestui eveniment, în timpul expunerii interreligioase au participat mai bine de 2.000 de persoane. În partea a doua a acestui eveniment, grupul Brass-Band-ul bisericii, a delectat ambientul cu muzică instrumentală.

Tinerii voluntari s-au arătat plini de pasiune și plini de energie, iar în grupuri de câte doi, s-au înrolat în distribuirea Evangheliilor și a broșurilor.

[Faptele Apostolilor 17:23] «Căci, pe când străbăteam cetatea voastră şi mă uitam de aproape la lucrurile la care vă închinaţi voi, am descoperit chiar şi un altar pe care este scris: ‘Unui Dumnezeu necunoscut!’ Ei bine, ceea ce voi cinstiţi, fără să cunoaşteţi, aceea vă vestesc eu.»

Sami Muntean – Castellon

sami4 sami3 sami2

Comentarii

Lasă un răspuns