Alegeri la Comunitatea Penticostală Teritorială din Spania

Sâmbătă 22 Septembrie a avut loc cel de al 3-lea Congres al Comunității Penticostale Teritoriale din Spania, organizație ce grupează un număr de 70 de biserici penticostale, și care este parte integrantă din Cultul Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

Gazda acestui evenimenta fost Biserica „Muntele Sionului” din Arganda del Rey (pastor Iulian Groza), unde și-au dat întâlnirea 178 de frați (pastori și delegați) reprezentând cei peste 6 000 de membri din cele 70 de biserici penticostale din Spania.

Congresul a avut un caracter electiv, scopul lucrărilor fiind de a alege un nou Comitet al Comunității pentru următorii 4 ani. 

Delegat din partea Comitetului Executiv al Cultului Penticostal, a fost tocmai președintele acestei organizații, pastorul Moise Ardelean, ce a coordonat lucrările Congresului.

În prima fază a fost ales Comitetul Comunității, ținând cont de ponderea celor trei comunități zonale: Madrid-Nord, Mediterana și Andalucia, primele două fiind reprezentate de câte trei membri în Comitet fiecare, iar ultima de unul.

După alegerea celor 7 membri în Comitet, din rândul acestora s-a ales Biroul Permanent, format din președinte, vicepreședinte și secretar.

Noul Comitet al Comunității Penticostale Teritoriale din Spania, pentru următorii 4 ani este următorul:

  • Mihai Morar – Biserica „Eben Ezer” Castellon – președinte
  • Fedor Timșac – Biserica „Elim” Beasain – vicepreședinte
  • Radu Galea – Biserica „Elim” Roquetas de Mar – secretar
  • Adrian Szep – Biserica „Betania” Getafe – casier
  • Viorel Necula – Biserica „Elim” Girona – membru
  • Iulian Groza – Biserica „Muntele Sionului” Arganda – membru
  • Gavrilă Moldovan – Biserica „Gosen” Madrid – membru

Congresul s-a terminat cu o masă comună, la care toți participanții au putut schimba impresii și experiențe din lucrarea Domnului din zonele unde aceștia locuiesc și își desfășoară activitatea.

 

Comentarii

Lasă un răspuns