A 7-a Conferinţă Anuală a Învăţătorilor de Şcoală Duminicală din Comunitatea Penticostală „MEDITERANA”

Ieri 22 Noiembrie 2014 s-a desfăşurat cea de a 7-a Conferinţă Anuală a Învăţătorilor de Şcoală Duminicală din Comunitatea Teritorială „Mediterana”. La fel ca şi în anii trecuţi, gazda acestui important eveniment a fost Biserica Penticostală EBEN EZER din Castellon de la Plana.

conferinta invat 2014

Fratele Sami Muică (presbiter Biserica Cezarea Reşiţa), responsabil cu lucrarea cu copiii din cadrul Departamentului Familii, Tineret, Copii, al Cultului Penticostal din România, a răspuns şi de această dată invitaţiei responsabililor cu lucrarea cu copiii din respectiva comunitate, continuând astfel pregătirea tematică a celor care sunt implicaţi în această lucrare în bisericile lor.

Materialul şi tematica de instruire a învăţătorilor de copii din cadrul Cultului Penticostal din România, întocmit şi dezvoltat de fratele Sami Muică împreună cu echipa cu care lucrează, este structurat pe patru nivele de bază şi încă două nivele speciale, perioada de implementare a acestor cursuri fiind de aproximativ 10 ani. Învăţătorilor începători li s-a predat un material intitulat „Şcoala Duminicală”, care face parte din nivelul 1 de instruire iar învăţătorilor avansaţi li s-a predat materialul intitulat „Învăţătorul de copii ca şi lider”, punându-se accentul pe îndatoriri, calităţi, chemare şi formele de instruire. Cu acest curs, învăţătorii avansaţi termină nivelul 2 de instruire, urmând ca din anul următor să înceapă nivelul 3.

„Ar fi trebuit să fi terminat deja nivelul trei, în aceşti ani de când vin aici”, a spus fratele Sami Muică. „Problema este, iar acest fenomen este comun în bisericile din diaspora, că datorită fluctuaţiei personalului implicat, a trebuit să zăbovim, să reluăm anumite cursuri pentru cei nou veniţi şi să încercăm să-i aliniem cu ceilalţi. Oricum este un succes şi remarc deschiderea şi interesul celor implicaţi în lucrarea cu copiii”.

Lucrările şi tematica acestei Conferinţe au prezentat interes anul acesta pentru opt biserici, numărul participanţilor fiind aproape de 70. Aceste biserici sunt: Eben Ezer – Castellon, Maranata – Alcanar, Emanuel – Vilanova i la Geltru, Betel – Alicante, Sion – Elche, Carmel – Ocana, Muntele Sionului – Arganda del Rey şi Eben Ezer – Benidorm.

O altă problemă abordată a fost Concursul biblic Talantul în Negoţ, ediţia din anul 2015, o bună oportunitate pentru copii, adolescenţi şi tineri de a-şi îmbogăţi cunoştinţele Scripturii.

Fratele Sami Muică a prezentat cazurile unor tineri din România, care au participat ani de-a rândul la acest concurs biblic, iar acum s-au integrat în rândul învăţătorilor, având un atuu important în exprienţa şi cunoştinţele acumulate.

Cărţile biblice de studiat sunt următoarele:

Copii şi adolescenţi:

  • cls II-III – Genesa, 2 Ioan
  • cls IV-V – Genesa, 2 Tesaloniceni
  • cls VI-VII – Genesa, 1 Tesaloniceni
  • cls VIII-IX – Genesa, 1 Tesaloniceni, 2 Tesaloniceni
  • cls X-XI – Genesa, 1 Tesaloniceni, Eclesiastul

Versetele de memorat pot fi consultate AICI

Mai multe detalii privind Concursul Talantul în Negoţ – 2015, puteţi găsi consultând pagina Școala-Duminicală.ro

Comentarii

Lasă un răspuns