24 Octombrie – Ziua de rugăciune pentru Biserica Prigonită în Spania

562a66c8b8721_VII_Encuentro_poster

Alianţa Evanghelică din Spania şi organizaţia misionară Puertas Abiertas, au convocat această zi de rugăciune pentru sâmbătă 24 Octombrie, la care sunt solicitate să se unească toate entităţile şi bisericile de pe întreg teritoriul Spaniei. Este a VII-a ediţie a acestei activităţi, ce are în centru Biserica Prigonită.

Persecuţia creştinilor din cauza credinţei lor nu încetează”, a explicat AEE, când a convocat ziua de rugăciune. „În acest an, situaţia s-a agravat, aşa cum ne-au informat mediile de comunicare, în special în Irak şi în Siria. Adevărul este că din Coreea de Nord şi până în Columbia, trecând prin marea parte a ţărilor din Asia, Orientul Mijlociu şi nordul Africii, Trupul lui Hristos suferă”, au mai spus responsabilii AEE.

Ziua Internaţională de Rugăciune (DIDO) va consta în diferite activităţi ce vor include predici, imnuri, rugăciune, ore de şcoală duminicală având tematica persecuţiei, „pentru a ne unii cu toţii în acelaşi ritm cu inima lui Dumnezeu, în favoarea poporului Său persecutat”.

Puertas Abiertas a comunicat în pagina WEB locurile şi orarul unde se vor desfăşura aceste activităţi. Oraşele sau provinciile unde se vor organiza, vor fi următoarele: A Coruña, Alicante, Almería, Baleares, Barcelona, Bergara, Cáceres, Cádiz, Canarias, Cantabria, Ciudad Real, Córdoba, Guipúzcoa, Huesca, Lleida, Madrid, Málaga, Palencia, Salamanca, Sevilla, Tarragona, Valladolid, Zamora, Zaragoza, Andorra şi Valencia.

Alianţa Evanghelică, prin intermediul paginii WEB, a pus la dispoziţia celor doritori resurse ce pot fi utilizate de biserici sau grupuri ce se vor unii la rugăciune cum sunt: teme de rugăciune, texte biblice, materiale pentru Şcoala Duminicală, prezentări pentru macro-proiecţie şi materiale video cu informaţii despre această temă.

Comentarii

Lasă un răspuns